Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2010. Január 02. 15:34, szombat | Bulvár
Forrás: Story Online

A retro, mint szuper játszótér

A retro, mint szuper játszótér

A retro egy szuper játszótér, legyen szó öltözködésről, szórakozásról, vagy zenéről - Karafiáth Orsolya így tekint az utóbbi idők legdivatosabb kifejezésére. Havas Henrik szombat esti vendégei egy mostanában igencsak kedvelt világba

Boros Angéla 2007-ben ebből a témából írta szakdolgozatát, amelyben leszögezte, hazánkban csupán néhány évvel van lemaradva a retroőrület a nyugati országokhoz képest. Ős- és új retrósokra osztja az irányzat rajongóit, az új rajongók a divatot követve kezdtek érdeklődni az iránt, amelyet saját korában igazán nem is ismerhettek, hiszen még nem éltek. A retro ősi követői azonban éltek abban a korban, amelyet a retro képvisel, és inkább nosztalgiából elevenítik föl a kor jellemzőit.

Legát Tibor újságíró pedig úgy fogalmazza meg, hogy a retro a nosztalgia szinonimája. "Ha a történelemből hozhatok példát erre, míg a Kádár-korszak dolgai már inkább a retrohoz tartoznak, addig a Horthy-korszaké a nosztalgiához. Abban pedig mindannyian egyetértenek, hogy a retronak mindig lesz létjogosultsága.

HAVAS - ma este a Story Tv4-en!


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 09:14, hétfő | Bulvár

Ennyi maradt a balatonfüredi görög faluból - Videó

A Balaton Televízió friss videója szerint már csak az egykori szökőkút maradványai emlékeztetnek Balatonfüreden arra, hogy egyszer volt ott egy görög falu is.

2024. Július 13. 08:40, szombat | Bulvár

Ejtették a gondatlan emberölés miatt emelt vádat Alec Baldwin ellen

A bíróság ejtette a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját és megszüntette az Alec Baldwin filmszínész elleni büntetőeljárást, ami egy westernfilm forgatásán az operatőr halálával végződő 2021-es tragédia miatt indult.

2024. Július 11. 07:59, csütörtök | Bulvár

Romániában a lakott településeket megközelítő medvék kilövését javasolja a környezetvédelmi miniszter

Romániában a lakott településeket megközelítő medvék elaltatását vagy kilövését javasolja Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter.

2024. Július 10. 07:57, szerda | Bulvár

A törpemalacok nem kötődnek gazdájukhoz egy új tanulmány szerint

A kedvencként tartott törpemalacok a kutyákkal ellentétben nem kötődnek gazdájukhoz