Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. November 29. 07:45, hétfő | Sport
Forrás: NSO

A Sopron nyerte meg a Pécs elleni rangadót

A Sopron nyerte meg a Pécs elleni rangadót

A hazai pályán szereplő MKB-Euroleasing Sopron 82–65-re legyőzte a bajnoki címvédő Pécs 2010-et a női kosárlabda NB I 13. fordulójának rangadóján

Napra pontosan egy esztendővel ezelőtt ugyancsak az MKB-Arénában találkozott egymással az akkor még „csak" tízszeres magyar bajnok Pécs és a hatszoros aranyérmes, aktuális címvédő soproni együttes. Öt ponttal nyertek a vendégek, pedig már több mint tíz ponttal is vezetett a soproni csapat.

A Sopron így érthetően azzal a céllal lépett pályára a női kosárlabda NB I legjobban várt mérkőzésén, hogy visszavágjon a nagy riválisnak. A kezdés után jobbára fej-fej mellett haladtak a csapatok az első játékrészben, és a második negyed nagy része is kiegyenlített játékot hozott. A második játékrész hajrájában azonban mintha elfáradt volna kissé a Pécs, és a hazaiak kihasználták ezt a megingást: megléptek riválisuktól, és 45–36-ra alakították az állást.

A Sopron legnagyobb sztárja, Angel McCoughtry az első félidőben nem villogott, azonban Amber Holt nagyszerű teljesítményt nyújtott, és 14 pontot dobott az első két negyedben. A vendégeknél Sara Krnjic szintén 14 ponttal zárta az első félidőt, emellett feltűnő volt, hogy Iványi Dalma egyszer sem dobott kosárra az első húsz percben.

A nagyszünet láthatóan jót tett a Pécsnek, ugyanis a vendégek többek között Krnjic büntetőivel és Kelsey Griffin kosarával hárompontosra csökkentették a különbséget (47–44). Ez azonban csak ideiglenes feltámadás volt, ugyanis a Sopron magára talált, és a többször is szenzációs kosarat szerző McCoughtry vezetésével meglépett riválisától. A negyed utolsó fél percében kétszer is eredményesek voltak a hazaiak, így 61–47-es Sopron-vezetéssel kezdődött meg a negyedik játékrész.

A Pécs azonban hamar nyilvánvalóvá tette, hogy tizennégy pontos hátrányban sem adta fel a mérkőzést, és másfél perc leforgása alatt feljött tíz pontra (63–53). A Sopron azonban nem esett bele ugyanabba a hibába, mint egy évvel ezelőtt, és nemcsak sikerült megőriznie előnyét, hanem még növelni is tudta azt, végül 82–65-re megnyerte a találkozót.

A Sopronban McCoughtry 20 ponttal zárt, a Pécsnél Alexandria Quigley és Krnjic 21-21 pontig jutott, de ez aligha vigasztalja az első vereségüket elszenvedő vendégeket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g