Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. Szeptember 07. 14:45, kedd | Sport
Forrás: NSO

A szép búcsúban és a közönség támogatásában bíznak

A szép búcsúban és a közönség támogatásában bíznak

Némi matematikai esély ugyan még van, ám szinte biztos, hogy Dániában a magyar U21-es válogatott nélkül rendezik meg 2011-ben az Eb-döntőt, illetve 2012-ben, Londonban az olimpiát. Kedden a Bosznia-Hercegovina elleni selejtezővel lezárul egy

Pedig mennyire kerek volt a világ... Miután Róth Antalt kinevezték az U21-es együttes szövetségi edzőjének, a korosztályos válogatott az első mérkőzésén 2-0-ra nyerni tudott Bosznia-Hercegovinában, ezzel saját kezébe vette sorsa irányítását. Mindenki hitt benne, hogy a fiatalokat nem nyomja agyon a tét, „behúzzák" hátralévő két hazai meccsüket, és csoportgyőztesként készülhetnek a playoffra.

Mint tudjuk, nem így lett. Szombaton Székesfehérváron a csapat 1-0-s vereséget szenvedett Walestől, így a második helynél előrébb már semmiképpen sem végezhet a csoportjában.



„Nem erre készültünk, mégis ez van - mondta a hétfői gyakorlás előtt Róth Antal. - A szombattól keddig tartó időszak során túl kell tennünk magunkat a csalódottságon, mert ha nem sikerül, Bosznia-Hercegovina ellen aligha nyerünk. Márpedig ez a célunk. Mielőtt ennek a sorozatnak nekiindultunk, a második kalapból sorsoltak bennünket, és már csak azért is fontos a bosnyákok elleni siker, hogy megőrizzük ezt a pozíciót. Motiváció mindenképpen van: bárki ellen győzöl, annak értéke van, hiszen azt bizonyítja, jobb vagy az ellenfélnél."



A Wales ellen pályára lépő kezdőből Debreceni András, Gosztonyi András és Németh Krisztián eltiltás miatt nem léphet pályára, így viszont azok is főszerephez juthatnak, akik korábban kevesebb játéklehetőséget kaptak. A Werder Bremen által a Bundesliga 2-ben szereplő Ingolstadtnak kölcsönadott Futács Márkó feltétlenül közéjük sorolandó.

„Persze hogy bánt a Walestől elszenvedett vereség, a lefújás után és még az öltözőben is meglehetősen magam alatt voltam - utalt vissza a szombati összecsapásra a támadó. - Azonban az évek során megtanultam, bármi történik egy meccsen, abból tanulni kell, aztán a lehető leghamarabb lezárni azt a fejezetet. Reményeim szerint a szurkolók nem fordultak el tőlünk, sokan támogatnak majd bennünket az Albert-stadionban, mi pedig győzelemmel fejezzük be a sorozatot. Fiatalon, tizenhat évesen kerültem külföldre, kevesen ismernek otthon, éppen ezért ha lehetőséghez jutok, élni akarok a bizalommal.
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,