Városlista
2024. február 23, péntek - Alfréd

Hírek

2010. Január 12. 14:05, kedd | Belföld
Forrás: Stop.hu

A szerelem is gének kérdése!

A szerelem is gének kérdése!

Már több olyan cég működik külföldön, amelyek genetikai elemzéssel adnak tanácsot arra nézvést, hogy egy pár mennyire összeillő vagy sem. A genetikusok szerint egy férfi meg egy nő génállományának összevetésével jelentősen megnöv

Az összeillés kulcsa a genetikai változatosság, s ez többek közt azt jelenti, hogy minél nagyobb a különbség a két fél génállománya között, annál nagyobb a valószínűsége, hogy egymáshoz valók. Az ismert izzadt pólós kísérlet során az derült ki, hogy a hölgyek azoknak a férfiaknak a szagát preferálták, akiknek az immunrendszere nem hasonlított az övékre. Tehát a sikeres párkapcsolat kulcsa a genetikai változatosság, ráadásul ez nemcsak az utódnemzés szempontjából fontos a kutatók szerint, de a szexuális összhang tekintetében is.

Forrás: STOP/Daily Mail


Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 13:49, péntek | Belföld

Nagyszabású ellenőrzést tart a rendőrség az utakon

A buszosokat és a tehergépkocsik sofőrjeit ellenőrzi hétfőtől február végéig a rendőrség a Roadpol Truck & Bus akció keretében.

2024. Február 23. 13:47, péntek | Belföld

Orbán Viktor: négy géppel bővül a magyar Gripen-flotta

További négy géppel bővíti Magyarország a honvédség Gripen vadászbombázó repülőgépflottáját - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken Budapesten, miután tárgyalt Ulf Kristersson svéd miniszterelnökkel.

2024. Február 23. 09:18, péntek | Belföld

Orbán Viktor: Brüsszelben kapuzárási pánik van

Brüsszelben kapuzárási pánik van, az Európai Parlament mandátuma ugyanis júniusban lejár.

2024. Február 22. 15:37, csütörtök | Belföld

Enyhe, de esős, szeles idő várható a hétvégén

A megszokottnál enyhébb idő várható a hétvégén is, a hőmérséklet csúcsértéke továbbra is bőven 10 Celsius-fok felett alakul, de többször kell esőre, záporra számítani, és a szél is gyakran lesz élénk, olykor erős