Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2010. Január 11. 14:32, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

A szívritmust is gének irányítják

A szívritmust is gének irányítják

Több mint tíz olyan gént találtak kutatók, amelyek befolyásolják a szívritmust. A felfedezés a jövőben intelligens szívgyógyszerek kifejlesztéséhez vezethet el. Három kutatócsoport egymástól függetlenül hasonlította össze több tíz

A szívritmusproblémák kockázata attól függően lehet nagyobb vagy kisebb, hogy az egyénnél melyik változatuk működik a felfedezett géneknek.

A szívbetegségek évente csaknem 7 millió ember halálát okozzák a világon. Az esetek felében a szívritmus hirtelen felborulása a baj.

A kutatást az izlandi deCODE Genetics intézet, a londoni Imperial College egyetem és a müncheni Helmholtz Zentrum végezte. Az eredményekről a Nature Genetis című brit tudományos lapban vasárnap jelent meg beszámoló.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Belföld

Másodfokú hőségriasztás lép életbe péntektől vasárnapig

Meghosszabbítja, de harmadfokról másodfokra módosítja a hőségriasztást az ország egész területén az országos tisztifőorvos péntektől vasárnap éjfélig

2024. Július 18. 07:48, csütörtök | Belföld

Bemutatták a Ganz elektromos midibuszát

Bemutatták szerdán Budapesten a cseh-magyar koprodukcióban készült GANZ-SOR EBN8 nevű elektromos midibusz prototípusát - közölte a magyar gyártó az MTI-vel.

2024. Július 17. 08:00, szerda | Belföld

Maruzsa Zoltán: a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek

A megrendelt tankönyvek gyártása a napokban fejeződik be a debreceni Alföldi Nyomdában, a tanévkezdésre minden iskolában ott lesznek a tankönyvek - közölte a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára sajtótájékoztatón kedden.