Városlista
2023. december 11, hétfő - Árpád

Hírek

2010. Január 11. 14:32, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

A szívritmust is gének irányítják

A szívritmust is gének irányítják

Több mint tíz olyan gént találtak kutatók, amelyek befolyásolják a szívritmust. A felfedezés a jövőben intelligens szívgyógyszerek kifejlesztéséhez vezethet el. Három kutatócsoport egymástól függetlenül hasonlította össze több tíz

A szívritmusproblémák kockázata attól függően lehet nagyobb vagy kisebb, hogy az egyénnél melyik változatuk működik a felfedezett géneknek.

A szívbetegségek évente csaknem 7 millió ember halálát okozzák a világon. Az esetek felében a szívritmus hirtelen felborulása a baj.

A kutatást az izlandi deCODE Genetics intézet, a londoni Imperial College egyetem és a müncheni Helmholtz Zentrum végezte. Az eredményekről a Nature Genetis című brit tudományos lapban vasárnap jelent meg beszámoló.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2023. December 10. 12:46, vasárnap | Belföld

Több vonat menetrendeje változik a győri fővonalon

Több vonat közlekedését, menetidejét befolyásolja a győri fővonalon a havas időjárás - közölte a Mávinform vasárnap az MTI-vel.

2023. December 10. 12:45, vasárnap | Belföld

Vasárnaptól érvényes a MÁV-VOLÁN-csoport 2023/2024-es menetrendje

Vasárnaptól érvényes a MÁV-VOLÁN-csoport új 2023/2024-es menetrendje, amely számos vonalon érinti a vasúti és a helyközi autóbuszos közlekedést, továbbá a HÉV-eket - közölte közlekedési társaság az MTI-vel.

2023. December 10. 07:54, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 49. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2023. December 10. 07:50, vasárnap | Belföld

Dömötör Csaba: hetvenenezer milliárdos kérdés Ukrajna EU-csatlakozása

Ukrajna európai uniós csatlakozása egy \"hetvenezer milliárd forintos kérdés\", amelyről példátlan gyorsasággal és kellő tájékoztatás nélkül döntenének Brüsszelben