Városlista
2021. október 18, hétfő - Lukács

Hírek

2010. Február 19. 06:37, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

A tavalyinál rosszabbul sikerültek a középiskolai felvételik

A tavalyinál rosszabbul sikerültek a középiskolai felvételik

Leginkább a matematikából írt középiskolai felvételi eredményei romlottak idén: majdnem minden felvételi rosszabbul sikerült, mint egy évvel korábban - írja az mr1-kossuth.hu. A hatosztályos gimnáziumokba jelentkezők esetében átlagosan

A hatosztályos gimnáziumokba jelentkezők átlagosan 18 ponttal értek el kevesebbet a tavalyi eredményekhez képest, és egyben nyújtották az elmúlt négy év legrosszabb teljesítményét. Csak öt százalékot rontottak azonban a négyosztályos középiskolákba jelentkezők. Utóbbiak esetében, a matematika tárgyat figyelembe véve azonban már tíz százalékos a különbség. Ugyanez a négyosztályos tehetséggondozó, illetve a hatosztályos iskolákba jelentkezők esetében húsz százalékos volt. Kivételt képeznek a nyolcosztályos középiskolákba jelentkezők: ők ugyanis néhány százalékkal növelték teljesítményüket matematikából - tájékoztatta Bakonyi László, az Oktatási Hivatal elnöke a MR1-Kossuth Rádiót. Csaknem ugyanannyian érték el pedig a majdnem száz százalékos teljesítményt, mint tavaly.
Javult azonban a négyosztályos középiskolákba jelentkezők magyarból nyújtott teljesítménye, tizenöt százalékkal, romlottak azonban tizenkét százalékkal a hat- és a nyolcosztályos felvételik.

(Forrás: mr1-kossuth.hu)
(www.edupress.hu)


Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 17. 18:09, vasárnap | Belföld

Egy rakás csempészcigivel bukott le

Több mint 18 millió forint értékű csempészett cigarettát szállított, a szabolcsi rendőrök elfogták.

2021. Október 17. 14:08, vasárnap | Belföld

Minden, 2021-ben családi kedvezményre jogosult gyermekes szülőnek jár az adó-visszatérítés

Minden, 2021-ben családi kedvezményre jogosult gyermekes szülőnek jár az adó-visszatérítés.

2021. Október 17. 13:07, vasárnap | Belföld

Már több mint 50 ezer család igényelt otthonfelújítási támogatást

Több mint 50 ezer család igényelt már otthonfelújítási támogatást összesen mintegy 65 milliárd forint értékben - mondta a közösségi oldalán szombaton közzétett videójában Novák Katalin.

2021. Október 17. 11:04, vasárnap | Belföld

Csaknem 800 ezer antigén gyorstesztet kapnak a háziorvosok

Közel 800 ezer antigén gyorstesztet kapnak a háziorvosok a koronavírus-gyanús betegek tesztelésére - olvasható a koronavirus.gov.hu kormányzati portálon.