Városlista
2022. december 8, csütörtök - Mária

Hírek

2010. December 13. 07:25, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

A távhőárak csökkentése a cél

A távhőárak csökkentése a cél

A távhőárak csökkenését akarja elérni nemrég benyújtott törvénymódosító javaslatával két fideszes képviselő: Kósa Lajos, a párt ügyvezető alelnöke és Schmidt Csaba, az Országgyűlés energiaügyi albizottságának tagja.

Az indítvány szerint az államnak további két évig kötelező lenne átvenni az áramot a lakosságot ellátó hőerőművektől. A hosszabbítás feltételéül azonban a Fidesz árcsökkentést szab: az átvett áram árának jövőre 15 százalékkal, 2012-ben pedig újabb 15 százalékkal kell olcsóbbnak lennie a mostani tarifánál.

Schmidt Csaba azt mondta: a hőerőművek által termelt távhőt már eddig is támogatta az állam, az áramáron keresztül, de ezt eddig nem érezték a fogyasztók. Ezt szeretnék megváltoztatni a módosítással. A javaslat egyébként megtiltaná, hogy jövő januártól július végéig emelkedjen a távhő ára. (pr)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 08. 13:20, csütörtök | Belföld

Nyolcvan százalékkal emelkedett a bölcsődei férőhelyek száma

Európai összehasonlításban is kiemelkedő mértékben, nyolcvan százalékkal emelkedett Magyarországon a bölcsődei férőhelyek száma az elmúlt években.

2022. December 08. 13:18, csütörtök | Belföld

Korábban érkeznek a januárban esedékes családtámogatási ellátások

Korábban érkeznek a januárban esedékes családtámogatási ellátások - tudatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára csütörtökön a Facebookon.

2022. December 08. 13:14, csütörtök | Belföld

Perecet vont ki a forgalomból a Rossmann idegen anyag miatt

Idegen anyag, szövetdarab lehetséges jelenléte miatt kivonta a forgalomból a Genuss Plus Kids Mini Perecet a Rossmann Magyarország Kft.

2022. December 08. 13:09, csütörtök | Belföld

Brutális a novemberi inflációs adat!

Novemberben 22,5 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos hónapjához képest.