Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2011. Január 18. 11:15, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

A tűzoltóság szakértője szerint a győri diszkók biztonságosak

A tűzoltóság szakértője szerint a győri diszkók biztonságosak

Biztonságosak a győri szórakozóhelyek, a város minden diszkójában betartják az előírt létszámkereteket - mondta Bakcsányi Péter, a városi tűzoltóság tűzmegelőzési főelőadója. A tűzoltóság a rendőrséggel közösen rendszeresen

Több győri szórakozóhelyen 7-800-an is buliznak szombatonként. A tulajdonosok nem kockáztatnak, betartják a szabályokat. Van elsősegélynyújtó állomás és több biztonsági őrt is alkalmaz. Az ő feladatuk, hogy gond nélkül tudjanak a vendégek bejönni és távozni.

Vannak népszerű fellépők, akikre sokkal többen kíváncsiak, mint ahányan beférnek a termekbe. A szervezők ilyenkor nem kivételezhetnek, jó néhányan bizony lemaradnak a produkcióról.

„Ez a város többi diszkójában is így van- mondja Bakcsányi Péter, a városi tűzoltóság tűzmegelőzési főelőadója. A rendőrséggel karöltve folyamatosan ellenőrzik a klubokat, eddig mindenhol figyeltek arra, hogy ne lépjék túl a létszámkorlátot. A szakember szerint egyébként akkora tömegben, mint ami a budapesti diszkótragédia helyszínén volt, nem sok mindent tehetnek a vendégek.

Persze nem árt előre megnézni a kijáratokat és egyben tartani azt a társaságot, akikkel elindultunk. A tapasztalat azonban az, hogy ha kitör a pánik, nem a józan ész diktál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.