Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2011. Március 04. 14:25, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A várttól elmaradó számokat tett közzé az OTP

A várttól elmaradó számokat tett közzé az OTP

Az elemzői várakozásokat alulmúló számokat tett közzé ma hajnalban az OTP. A bankcsoport 17,1 milliárd forintos nettó eredményt ért a tavalyi év utolsó negyedévében, ezzel az éves profit 117,9 milliárd forint lett, szemben az egy évvel

A gyorsjelentésben a bank vezetése azt is bejelentette, hogy a külföldi leányvállalatok profit-hozzájárulása: a 2009. évi 24 milliárd forint veszteséggel szemben tavaly már 17 milliárd volt a profit. A beszámolóban külön ki is térnek arra, hogy a válság hatására jelentősen romlott az ügyfelek fizetőképessége, emiatt számottevően nőtt a kockázati költség.

A negyedik negyedévben a Napi Gazdaság várakozásánál 9 milliárd forinttal magasabb 69 milliárdos céltartalékképzést hajott végre a bank. Viszont 2010-ben javult a kilencven napon túli hitelek fedezettsége. A 10,6 százalékra növekvő arány mellett ugyanis már a rossz hitelek 78,2 százalékát fedezték le a negyedik negyedévben, szemben az egy évvel korábbi 74,9 százalékos aránnyal. A 2009 második felétől indított adósvédelmi program keretében 2010 végéig mintegy 50 ezer ügyféllel kötött kölcsönös megállapodást a bank.

A negyedéves nettó 155 milliárd forintos kamatbevétel viszont megfelelt az elemzők várakozásának. A nettó díj- és jutalékbevételek éves szinten 3 százalékkal, vagyis mindössze 4 milliárd forinttal javultak, amiben az orosz leányvállalatnak volt döntő szerepe . A leányvállaltok közül, ahogyan az előző negyedévekben is látható volt az orosz OTP teljesített a legjobban amely meghatszorozta az eredményét.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.