Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Március 28. 14:25, hétfő | Belföld
Forrás: Front Page Communications

A vidéki vállalkozások lehetnek az Új Széchenyi Terv nyertesei - Az innováció mindenhol támogatott

A vidéki vállalkozások lehetnek az Új Széchenyi Terv nyertesei - Az innováció mindenhol támogatott

Az útjára indult Új Széchenyi Terv egyik legszembetűnőbb újdonsága, hogy a vállalkozásokat érintő pályázatok esetében a vidéki pályázók kerültek előtérbe az ország fejlettebb, központi régiójában tevékenykedő cégeivel szemben


Az elmúlt években az ország fejlettebb régiói, így különösen Budapest és Pest megye folyamatosan csökkenő uniós pályázati forrásokhoz juthatott hozzá. Míg a budapesti és pest megyei cégek az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) keretében teljesen ki vannak már zárva az elmúlt évek legnépszerűbb pályázataiból, így a képzési és az épületenergetikai pályázatokból, addig a vidéki cégek akár 100 százalékos támogatás mellett igényelhetnek - vállalati mérettől függően - akár 5-50 millió forintot akkreditált képzésekre.


Összességében az ÚSZT keretében a 6 konvergencia régióból pályázni kívánó vállalkozások nem csak több pályázati kiírásból választhatnak, hanem az egyes kiírások keretében - a nagyobb elérhető forrásokra tekintettel - több pályázó részesülhet támogatásban, továbbá az egyes projektekhez jóval magasabb arányban igényelhetnek támogatást.



A gépbeszerzéseket, komplex beruházásokat - a munkahelymegőrzés és teremtés érdekében - az ország egész területén támogatja az ÚSZT. Dr. Körmendy Zsófia, a 4 Tender Hungary pályázatíró- és tanácsadó cég ügyvezető igazgatója szerint azonban szembeötlő, hogy míg egy budapesti projekt vállalati mérettől függően maximum 20-30 százalékos támogatási intenzitás mellett juthat támogatáshoz, addig a vidéki KKV-k - kiírástól függően - 35-40 százalékos arányban juthatnak pályázati forrásokhoz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -