Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. November 15. 07:45, hétfő | Sport
Forrás: HírTV

A vörös bika mindenkit letarolt

A vörös bika mindenkit letarolt

Sebastian Vettel nyerte a 2010-es F1-es világbajnokságot, miután az Abu-Dzabiban rendezett futamon magabiztos versenyzéssel a teljes mezőnyt maga mögé utasította. Csapata, a Red Bull ezzel együtt a csapatvébén is az élen végzett, a nagy esél

A Formula-1 2010-es szezonzáróján Sebastian Vettel indult az élről, és bár ő, valamint Hamilton simán eljött a rajt után az első sorból, mögötte Button beelőzte Alonsót, és itt elkezdődött a spanyol kálváriája. Néhány kört megtett a mezőny a biztonsági autó mögött Schumacher balesetet érő ügyetlenkedése után, majd a ferraris spanyolt rossz ütemben hívták ki kerékcserére. Ettől kezdve pedig végzetesen beragadt a mezőny közepébe a renault-s Vitalij Petrov mögé.

A sor elején magabiztosan autózott Sebastian Vettel és Lewis Hamilton, Mark Webber kerékcseréjét pedig Alonsóéhoz hasonlóan mérte el csapata. Szegény embert az ág is húzza, az Alonso előtt haladó, vb-címre nem esélyes pilótákat mind ugyanazon boxtaktikával küldték versenybe, tehát a féltáv után hagyták csak el a pályát tervezett módon. S abból, hogy a „darálóban” haladókra az élen állók folyamatosan másodperceket vertek, egyenesen következett, hogy ha az Alonso elé keveredett versenyzők egyikének sincsen technikai gondja vagy senki sem hibázik vezetés közben, Sebastian Vettel minden idők legfiatalabb világbajnoka lesz – úgy, hogy szezon közben csak egyetlenegyszer, a zárófutam után áll a vébépontverseny élén.

És a fiatal szőke német meg is valósította álmát, a Red Bull csapat-világbajnoki címe után az egyéni elsőséget is bezsebelte.


MNO

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.