Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2010. December 05. 16:00, vasárnap | Helyi
Forrás: ETO Park

ABBAWORLD az ETO Parkban

ABBAWORLD az ETO Parkban

Először az európai kontinensen! Az ABBAWORLD a világ egyetlen az ABBA csapattagok által is hitelesített, támogatott kiállítása, amely feldolgozza, bemutatja a legendás zenekar életpályáját, s amely két szigetország után először láthat

Az ABBA-rajongás határtalan, óriási a várakozás. Az ABBAWORLD létrejötte világra szóló esemény, és csakis Björnnel, Bennyvel, Agnethával és Anni-Friddel való szoros együttműködés révén valósulhatott meg. Az ABBAWORLD különleges élmény.

A kiállítás során soha nem tapasztalt módon élheti meg az ABBA-jelenséget. Az élményalapú kiállításon megérinthetővé válik a csodálatos ABBA világ.

Életre kel az ABBA-jelenség

A svéd szuper együttes legendás hangzást hozott létre. Csaknem 375 millió lemezt adtak el, az egész világot táncba vitték. Hatodik érzékkel írták a slágereket, a részleteket olyan tökéletesen dolgozták ki, hogy zenéjük, színpadi öltözetük és a látvány összessége még ma is példaként szolgál.

Ezzel az interaktív, audiovizuális kiállítással az ABBA ismét poptörténelmet ír. Az ABBAWORLD újra életre kelti az ABBA-varázst. Úgy léphet be az ABBA korába és tereibe, ahogy az eddig elképzelhetetlen volt. Mintha Ön is ott lett volna. Jöjjön velünk egy lenyűgöző zenei és nosztalgiautazásra az ABBA varázslatos világába!

Eredeti ABBA-emléktárgyak az együttes tagjaitól és másoktól

A csak ezen a kiállításon látható ABBA-kincsek nagyrészt Agnetha, Benny, Björn és Frida magángyűjteményéből származnak, és ők maguk válogatták ki a kiállítás céljaira. Bemutatunk ezen kívül több száz eredeti emléket: színpadi öltözékek, hangszerek, kellékek, aranylemezek, díjak, személyes tárgyak, ritka videók, exkluzív TV-interjúk és fotók az együttes fényes pályafutásáról.

ABBAWORLD – interaktív élmény

A multimédiás csúcstechnológiának köszönhetően észbontó utazáson vehet részt téren és időn át. A rajongók lélegzetelállító, háromdimenziós hologram-illúzió segítségével a popikonokkal egy színpadon léphetnek fel, 5. tagként énekelheti a sikerslágereket, újrakeverheti a dalokat egy igazi hangmérnökstúdióban, tánclépéseket gyakorolhat, sőt versenyezhet is és egy poszteren vagy albumon szerepelhet a nagyokkal! Ez aztán a wow élmény!

És ez még nem minden. Interaktív szereplését a belépőjegy rögzíti, így bármikor újra megnézheti a www.abbaworld.com-on, így az élmény tovább él, akárcsak a zene. Az ABBAWORLD-be való belépéskor lefényképezzük a látogatókat, és a kép több interaktív kiállítási részletben megjelenik. A rajongók például viszontláthatják magukat ABBA-lemezek borítóin, plakátokon és más képanyagokban.

És még nem is mondtunk el mindent…

Az élményutazás 16 lépése:


1. Regisztráció: A látogató egy ABBAWORLD falnál fotózkodhat rögtön a bejáratnál, ami rákerül a Barátok falára.

2. Korai Évek: Nosztalgikus emlékek a sikertörténet előtti időkből! Ismerje meg Agnethát, Björnt, Bennyt és Anni-Fridet, milyen volt a zenekar megalakulása előtt!

3. Intro film: bemutatjuk mi is az az ABBAWORLD.

4. Waterloo: A csapat 1974-ben, másodszorra mérettetett meg az Eurovíziós Dalfesztiválon, ahol a Waterloo c. dallal dicsőséges győzelmet aratott. Óriási sikert hozott nekik ez a zeneszám, az egész világ megismerte őket. Ebben a teremben a Waterloo korszak 4 fellépő ruháját és az Eurovíziós Dalfesztivál emlékeit tekinthetik meg. Itt a látogató már tesztelheti személyes rajongását, tudását a csapatról ABBA Quiz-en. Bemutatkozik Stickan Andersson, az ABBAWORLD managere.

5. Viggsö: A híres írókuckó atmoszféráját érzékelteti ez a terem, itt születtek a hatodik érzékkel megalkotott slágerek. Kellemes átszellemülést!

6. Polar Stúdió: Valódi hangmérnök iroda, ami a slágereket a sikerig repítette. Ebben a teremben a Polar Stúdió eredeti és az eredetire hasonlító berendezésekkel lett kialakítva. Önt is inspirálni fogja, itt újrakeverheti a dalokat, mixeljen kedvére!

7. Albumok és kosztümök: Albumok, dalok, amik kultuszművekké értek. Aranylemezek, 50 díj és elismerés, 4 exkluzív interjú és 8 eredeti fellépő ruha.

8. Te és az ABBA: Szerepelhet egy ABBA lemezborítón saját fotójával egy különleges technikának köszönhetően. Mosolyogjon!

9. Így készült…: Beavatjuk a kulisszatitkokba, betekinthet a backstage-be. Hogy készült az ABBA film, miként tervezték és varrták a jelmezeket, milyen volt a popikonok öltözője, hogy vették fel a videókat.

10. Táncoljon videóra!: A blue box technikának köszönhetően belevarázsoljuk a klippekbe. Az anyag örökre megmarad, hiszen majd letöltheti az örömteli pillanatokat a weboldalról.

11. Énekelje végig!: Karaokeezzon a legjobb ABBA slágerekre. Vajon meddig jut? Pontozzuk dalait!

12. On Tour: Turnézzon Björnékkel! A megannyi eredeti személyes tárgy, amiket a csapattagok őriztek, most mindenki számára megtekinthető. Turné fényképek, bejegyzések, dátumok…

13. Lépjen fel az ABBÁ-val!: A lenyűgöző 3D-s holografikus illúzió játszva térrel és idővel, borzongató élményt tesz lehetővé a rajongók számára. Hiszen a csúcstechnológiának köszönhetően egy színpadon léphet fel a csillagokkal.

14. Dancing Queen: Legyen a parketta ördöge! Szól a Dancing Queen! Bulizzon táncszőnyegen, a koreográfiát a berendezés pontozza.

15. Élet az ABBA után: A Mamma Mia! minden idők legsikeresebb musicale és legnézettebb mozifilmje lett. A történetből készült DVD pedig 1,7 millió példányban kelt el már a megjelenés napján az Egyesült Királyságban. A lelkesedés pedig továbbra is töretlen. A tagok későbbi karrierjét mutatja be ez a terem.

16. Shop: minden, ami ABBA-val kapcsolatos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.

2024. Szeptember 08. 08:14, vasárnap | Helyi

Indul az új évad a Vaskakasban

Négy új előadással készül a 2024/25-ös évadra a Vaskakas Bábszínház.

2024. Szeptember 08. 07:13, vasárnap | Helyi

Szobrot állítottak szülőfalujában a hősi halált halt győri szerzetesnővérről

Életnagyságú bronz szobrot állítottak Mária Sebalda nővér tiszteletére szülőfalujában Érsekvadkerten. A Győrben hősi halált halt ápoló így halála után 79 évvel később végre hazatért.

2024. Szeptember 07. 09:12, szombat | Helyi

Ingyenes workshop szülőknek: újraéleszteni is megtanítják őket

Allergiás reakció, újraélesztés, Heimlich-fogás – ezek azok a dolgok, amelyekről sokan hallottunk már, de a gyakorlatban nem biztos, hogy tudnánk is alkalmazni.