Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Október 05. 07:21, kedd | Belföld
Forrás: ISSUES Management Tanácsadó Kft.

Adj hangot magadról!

Adj hangot magadról!

Meghosszabbították a „Zenével a szegénység ellen” elnevezésű kampány határidejét. Az Európai Bizottság pályázatára október 17-ig lehet beküldeni a figyelemfelkeltő, a változtatás szükségességét hangsúlyozó dalokat. A versenyr

Már hónapok óta tart az Európai Bizottság „Zenével a szegénység ellen” című kampánya. A kezdeményezés célja a 15 és 25 év közötti fiatalokat mozgósítása, hogy dalukkal fejezzék ki gondolataikat a témában. A pályázat célja, hogy felrázza az Európai Unió fiataljait, hogy vegyék fel a küzdelmet a világban jelen lévő szegénységgel szemben, azzal hogy részt vesznek a versenyben.

A „Zenével a szegénység ellen” pályázatán mindenki részt vehet: akár úgy, hogy elküldi saját szerzeményét, vagy úgy, hogy kedvenc dalára szavazatot ad le a honlapon, illetve elmondja véleményét a kapcsolódó közösségi oldalakon.

Fontos, hogy a dalok témája valamilyen fejlesztési témakörhöz, pontosabban a nyolc millenniumi fejlesztési cél valamelyikéhez kapcsolódjon. A videók beküldésének határideje módosult, hiszen az eddigi szeptemberi határidő helyett október 17-éig lehet beküldeni a szerzeményeket.

A téma lehet a szegénység, éhezés, az alapfokú oktatás szükségessége, a nemek közötti egyenlőségek, a gyermekhalandóság vagy akár a küzdelem a HIV vírus ellen. A világ vezető hatalmai az EU-val karonfogva a szegénység elleni küzdelemben a fent meghatározott célok teljesítését tűztek ki maguk elé 2015-ig.

Már eddig is sok fiatal fantáziáját mozgatta meg a téma, többen jelentkeztek Magyarországról.

„Nekünk az a fontos, hogy eljutassuk az üzenetünket, hogy érdemes küzdeni a mindennapok nehézsége ellen. Emellett fontosnak tartjuk a zenélés örömét is átadni. Az a vágyunk, hogy ez minél több emberhez eljusson” - fogalmazza meg a gondolatait Dohány Roland, a NeverEnd együttes frontembere arról, hogy miért is jelentkeztek a „Zenével a szegénység ellen” című versenyre.

„Mi sem szégyellünk kiállni az utcára és úgy zenélni, azért hogy mindenkihez eljusson a dalunk. Azt szeretnénk üzenni, hogy az emberek küzdjenek a mindennapokban, ne adják fel és fogjanak össze ennek érdekében” – mondta Roland, aki szerint ilyen szinten is lehet tenni azért, hogy kicsivel jobbá tegyük az életünket. Azt is elárulta, hogy egyébként ő a „Küzdök éjjel” című dalt már jóval a verseny előtt megírta, a pályázat azonban jó apropó volt, hogy beküldje.

A beküldött dalok a pályázat honlapjára kerülnek, a győztesek pedig, akiket online szavazás és szakmai zsűri választ ki, professzionális stúdiófelvételt nyernek, továbbá dalukkal felléphetnek 2010 decemberében Brüsszelben az Európai Fejlesztési Napokon (www.eudevdays.eu)

További információ:

www.ifightpoverty.eu/hu

www.ifightpoverty.eu

http://www.facebook.com/home.php?#!/IFightPoverty?ref=ts


ISSUES Management Tanácsadó Kft.,
1075 Budapest, Madách tér 7.
T. Reibach Orsolya
telefon: 06 20-520-17-36
e-mail: reibach.orsolya@issues.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

Mélyponton a születésszám

Az előzetes adatok szerint 2024 júniusában 6040 gyermek született és 8863 ember halt meg; 2023 júniusához képest a születések száma 17, a halálozásoké 5,9, a házasságkötéseké pedig 14 százalékkal csökkent

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

Orbán Viktor Románia miniszterelnökével tárgyalt a kétoldalú kapcsolatokról és a román schengeni tagságról

Orbán Viktor miniszterelnök tavalyi tárgyalásukat követően idén is megbeszélést folytatott Bukarestben Marcel Ciolacu román kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államti

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

Gulyás Gergely: Ukrajna azokat zsarolja a kőolajszállítás leállításával, akik következetesen kiállnak a béketárgyalások mellett

Ukrajna Magyarországot és Szlovákiát, azokat az országokat zsarolja a kőolajszállítás leállításával, amelyek következetesen kiállnak az azonnali tűzszünet és a béketárgyalások mellett

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

KSH: a benzin 6, a dízel 1 forinttal olcsóbb, mint a szomszédos országokban

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 610 forint volt, ami 6 forinttal alacsonyabb a szomszédos országok átlagértékénél.