Városlista
2022. január 21, péntek - Ágnes

Hírek

2012. Augusztus 09. 05:00, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Agyi kapcsolatokon múlik az intelligencia

Agyi kapcsolatokon múlik az intelligencia

Egy új kutatás szerint az intelligencia szintjét nagyban befolyásolja, hogy hogyan kapcsolódik az agy baloldali prefrontális kérege az agy más részeivel. A kutatók szerint a kapcsolódás mikéntje megjósolhatja az egyéni intelligencia szintet - írja a HealthDay.

A kutatók azalatt tették felfedezésüket, mikor azt vizsgálták, hogyan működik az agy pihenés, illetve különböző mentális odafigyelést igénylő feladatok elvégzése közben.

Megállapították, hogy az intelligencia szint azon múlhat, hogy az említett prefrontális rész mennyire jó kapcsolatban van az agy többi részével. A kutatók szerint ez a prefrontális terület pedig azért olyan fontos, mert tulajdonképpen ez az agyi aktivitás központja, kicsit olyan szerepet tölt be, mint a karmester egy zenekarban, vagyis utasításokat ad.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 20. 13:03, csütörtök | Életmód

Felfedezték a világ két legkisebb szárazföldi csigafaját

A világ legkisebb két szárazföldi csigafaját fedezte fel és írta le egy nemzetközi kutatócsoport, Páll-Gergely Barna, az ELKH Agrártudományi Kutatóközpont (ATK) Növényvédelmi Intézetének munkatársa vezetésével.

2022. Január 19. 17:02, szerda | Életmód

A vegyi szennyezés túllépte az emberiségnek biztonságos határértéket

Egy új tanulmány szerint a vegyi szennyezés túllépte az emberiségnek biztonságos határértéket, olyan globális ökoszisztémákat fenyeget,

2022. Január 19. 05:00, szerda | Életmód

Az mRNS-vakcinák biztonsággal alkalmazhatók terhesség alatt is az EMA szerint

A koronavírus elleni, mRNS alapú vakcinák nem okoznak szövődményeket a várandós anyáknál és a születendő csecsemőknél, és biztonsággal alkalmazhatók terhesség alatt, vagy a közeljövőben gyermeket vállaló nőknél is

2022. Január 18. 13:05, kedd | Életmód

A klímaváltozás a koraszülésekkel is összefüggésbe hozható

Új kutatások szerint a terhesség alatt átélt hőség és a légszennyezettség koraszüléshez vezethet és életre szóló egészségkárosodást okozhat a születendő kisbabáknál.