Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Június 11. 10:46, hétfő | Külföld

Agyonlőttek egy papot egy kápolnában

Agyonlőttek egy papot egy kápolnában

A helyi rendőrség szerint agyonlőttek egy katolikus papot temploma kápolnájában, amint misét készült bemutatni a Fülöp-szigetek északi részén.

Fél éven belül ő volt a harmadik pap, akit meggyilkoltak a délkelet-ázsiai országban.

Richmond Nilót a fővárostól, Manilától északra fekvő Nueva Ecija tartomány Zaragoza nevű városában gyilkolták meg vasárnap este.

Két, motoron érkező ismeretlen tettes az ablakon keresztül lőtt rá négyszer a papra, aki a templom oltára mögött készült a misére.

Egy héttel ezelőtt a fővárostól délre, a Laguna tartománybeli Calamba városában sebesítettek meg egy másik papot egy lövöldözésben.

Április 29-én a Fülöp-szigetek északi részén lévő Cagayan tartomány Gattarán városában gyilkoltak meg egy bányászatellenes nézeteiről ismert római katolikus papot, közvetlenül a vasárnapi mise után.

A 37 éves Mark Ventura éppen a gyerekeket áldotta meg és a kórustagokkal társalgott a misét követően, amikor kétszer hátba lőtték.

A sisakot viselő gyilkos tettestársával együtt motoron menekült el.

Tavaly decemberben egy 72 éves papot lőttek agyon a délkelet-ázsiai ország északi részén található Nueva Ecija tartományban, miután segédkezett egy politikai fogoly kiszabadulásában.

A Fülöp-szigetek mintegy 100 milliós lakosságának több mint 80 százaléka római katolikus.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció - angkortours.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -