Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2011. Június 03. 14:49, péntek | Bulvár
Forrás: Story Online

Agyonverték a szépségkirálynőt

Agyonverték a szépségkirálynőt

Féltékenységből és vallási okokból kegyetlenül végzett három fiatalember egy tizenkilenc éves muszlim szépséggel.

Újabb kegyetlenség bizonyítja, hogy a vallási fanatizmusnak nincs határa. Egy muszlim származású ukrán lányt azért vertek halálra, mert részt vett egy szépségkirálynő-választáson. Katya Korent egyik iskolatársa kivitte a lakóhelyükhöz közeli erdőbe, ahol két másik tini fiú társával, kövekkel és sziklákkal agyonverték a lányt. Majd eltemették a holttestet. Mindezt csupán azért, mert Katya szerintük megsértette a sária-törvényeket azzal, hogy modern, nyugati ruhákban járt, és megmérettette szépségét.

A rendőrségi nyomozás azonban egy másik indítékot is talált a kegyetlen kivégzés mögött. A Korent a helyszínre vivő Bihal Gazievben ugyanis nemcsak a vallásszeretete munkálkodott. A tizenkilenc esztendős lány visszautasította a közeledését, és ezt nem tudta elviselni gyilkosa, akit korábban pszichológiailag beszámíthatatlannak nyilvánítottak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 31. 07:53, szerda | Bulvár

Filmzenei fesztivált tartanak Balatonalmádiban augusztus közepén

Kilenc formáció lép fel a 2. Balatoni Filmzene Fesztiválon augusztus 9. és 11. között a Kerényi Imre KultMagtárban, a rendezvény alatt filmzenei utcakoncertek is lesznek - közölték a szervezők az MTI-vel.

2024. Július 29. 08:06, hétfő | Bulvár

Párizs 2024 - Művészeti igazgató: nem kívánt semmit kigúnyolni a megnyitó

Thomas Jolly, a párizsi olimpiai megnyitóünnepség művészeti vezetője cáfolta, hogy Az utolsó vacsora témája ihlette volna a program Ünnepség című jelenetét, amely ellen a katolikus egyház és jobboldali politikusok tiltakoztak.

2024. Július 28. 10:53, vasárnap | Bulvár

Elsőbálozó balatonfüredi lány lett az Anna-bál szépe

Elsőbálozó balatonfüredi lány, Soós Kriszta Szonja lett a 199. Anna-bál szépe, első udvarhölgye a fővárosi Mihály Angelika, a második udvarhölgye a szintén budapesti Bundschuh Jázmin lett.

2024. Július 25. 07:40, csütörtök | Bulvár

Több mint félszáz fürdőben lesz Strandok éjszakája szombaton

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére az idén is megrendezik július 27-én a Strandok éjszakáját, az országos rendezvényhez már 60 fürdő csatlakozott az ország minden részéből.