Városlista
2024. szeptember 6, péntek - Zakariás

Hírek

2017. Március 27. 15:23, hétfő | Belföld
Forrás: hirado.hu

Akár 100 milliót is adhatnak munkahelyi bölcsődére

Akár 100 milliót is adhatnak munkahelyi bölcsődére

Egy induló 8 és 100 millió forint közötti összeget kaphat.

Munkahelyi bölcsőde létrehozásához pályázhatnak támogatásra vállalkozások, nonprofit szervezetek és költségvetési szervek. A pályázat keretösszege 6 milliárd forint - írja a hirado.hu

Egy induló 8 és 100 millió forint közötti összegre pályázhat – mondta el a Kossuth Rádióban a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Novák Katalin hangsúlyozta: a kis-és középvállalkozásokat, vagy akár a nagyobb vállalatokat is szeretnék ösztönözni munkahelyi bölcsődék létrehozására, hiszen egyre nagyobb az igény erre a szolgáltatásra.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy idén január elsejétől munkahelyi bölcsődék létrehozásánál minden költséget le lehet írni az adóból.

Novák Katalin emlékeztetett arra, hogy bölcsődékre az elmúlt 25 évben is szükség lett volna, de most kifejezetten indokolt, mert egyrészt a gyermekek születésszáma növekedett, másrészt sokan választják azt, hogy egy kisgyermek mellett visszatérnének a munkaerőpiacra, és ha nincsenek nagyszülők, akkor a bölcsőde a legjobb választás arra, hogy a szülők biztonságban tudják gyermeküket.

A munkahelyi bölcsődék hozzájárulnak a kisgyermekes nők foglalkoztatásának elősegítéséhez, valamint a munka és a magánélet összehangolásának megkönnyítéséhez, ezért támogatja azok létrejöttét a kormány.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 06. 08:29, péntek | Belföld

Matolcsy György: teljes gazdasági fordulatra van szükség Magyarországon

Teljes gazdasági fordulatra van szükség Magyarországon; 2021 és 2024 között az úttévesztés miatt veszélybe került lényegében minden, a 2010-es években elért eredmény, és veszélybe került a 2030-ig kitűzött célok elérése

2024. Szeptember 06. 08:27, péntek | Belföld

Nagy Márton a világ vezető akkumulátor újrahasznosítóinak vezetőivel tárgyalt Kínában

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter pekingi látogatásának egyik kiemelt célja az akkumulátor újrahasznosító technológiával rendelkező kínai vállalatok megismerése és lehetséges magyarországi befektetéseik megvizsgálása.

2024. Szeptember 06. 08:19, péntek | Belföld

Erdőtűz Vasban - Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók

Az oltás utómunkálatait végzik a tűzoltók Vas vármegyében, ahol Csönge térségében csütörtökön előbb az aljnövényzet, illetve a bozótos kapott lángra.

2024. Szeptember 06. 08:18, péntek | Belföld

Megérkezett a kecskeméti repülőbázisra az első magyar KC-390 katonai szállítórepülőgép

Megérkezett a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár bázisára, Kecskemétre csütörtökön az első magyar KC-390 Millennium katonai szállítórepülőgép.