Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. Január 23. 08:30, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Akár egy hónapon belül rábólinthat az EB a Rába-részvények megvásárlására

Akár egy hónapon belül rábólinthat az EB a Rába-részvények megvásárlására

A győri Rába részvényeire tett állami vételi ajánlat versenyhatósági jóváhagyását az Európai Bizottságtól várja a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. - szól a társaság közleménye.

A közlemény emlékeztet arra, hogy az MNV a Rába Járműipari Holding Nyrt. részvényeire tett ajánlatát a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete 2011. november 8-án jóváhagyta.

Az MNV még decemberben kezdeményezte a versenyhivatali eljárás áttételét az EU-hoz azért, hogy a versenyhatósági jóváhagyást az EU egész területére kapja meg. Erre azért volt szükség, mert az MNV Csoport és a Rába Csoport három tagállamban - Magyarországon, Ausztriában és Németországban - 2010-ben olyan mértékű árbevételt ért el, amely eléri az ezen országokban érvényes versenyjogi engedélyezési küszöböt. A tagállamoknak 15 munkanapjuk volt kifogással élni, ám ezt nem tették meg. Erről az Európai Bizottság 2012. január 16-i keltezésű levélben tájékoztatta az MNV-t.

Ha az Európai Bizottság úgynevezett egyszerűsített eljárásban bírálja el a tranzakciót, akkor a döntés - a kérelem benyújtásától számítva - 25 napon belül várható. Az MNV a versenyfelügyeleti engedély megadását követően öt munkanapon belül átutalja a részvények ellenértékét az ajánlatot elfogadó részvényeseknek. Az MNV a magyar állam nevében 2011. november 7-én tett vételi ajánlatot a Rába részvények megvásárlására - a korábbi tájékoztatás szerint - részvényenként 815 forintos áron.
A Magyar Állam a tranzakció versenyhatósági engedélyezését követően összességében 73,67 százalékos tulajdonrészt fog megszerezni, ami 76,97 százalékos szavazati arányt biztosít a járműipari cégben. A közlemény hangsúlyozza: "a többségi tulajdoni hányaddal a Magyar Állam a nemzeti vagyont egy stratégiai fontosságú iparágban gyarapítja".

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 09:15, csütörtök | Helyi

Változik az időpont foglalás rendszere

Július 1-től az Egészségablak applikációban és a 1812-es telefonszámon is lehet majd időpontot foglalni.

2024. Május 16. 08:13, csütörtök | Helyi

Kollégánk, Meronka Péter – Gyulai István díjat kapott! Büszkék vagyunk rá!

A Gyulai István díj, a sportújságírás teteje hazánkban! Idén ezt a mi kollégánk, Meronka Péter vehette át Gyulán!

2024. Május 16. 07:19, csütörtök | Helyi

Szőlészek figyelem!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felhívja a szőlő-szaporítóanyagok előállításával és forgalmazásával foglalkozók figyelmét, hogy a tevékenységük bejelentésének határideje 2024. május 20.

2024. Május 15. 10:31, szerda | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk!

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs. Handl Tamás az elmúlt több mint negyven évben csigák