Városlista
2023. január 27, péntek - Angelika

Hírek

2011. Február 10. 14:17, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

Akár 400 forint is lehet a kenyér

Akár 400 forint is lehet a kenyér

Jelentősen drágulhat a kenyér a következő hetekben a gabona és a liszt árának emelkedése miatt - számol be róla a közrádió. A megszólaltatott szakértők szerint 400 forintra is felmehet egy kiló fehér kenyér ára.

Szerdán bejelentették a malmok, hogy egy-két héten belül 20 százalékkal emelkedik a liszt kilónkénti nettó ára. Ez átlag 106 forintot jelent, de a kialakuló mintegy 127 forintos lisztárat a bejelentés szerint márciusban ismét 20 százalékkal emelik. A nettó ár így 152-153 forintra nő - derül ki a közrádió összeállításából.

A Magyar Pékszövetség elnöke jelezte: az alapanyagárak és az egyéb költségek, például az üzemanyagár emelkedése jelentősen növeli a pékek költségeit. Varga László nagy problémának látja, hogy a 'kereskedelem nem akarja befogadni' az áremelést, kivárnak, ez pedig szerinte 'tönkreteheti a pékszakmát', a sütőipari cégeket, amelyek 21-24 ezer embert foglalkoztatnak.

Gillemot Katalin, az Auchan Magyarország Kft. kommunikációs vezetője elmondta, az alapanyagárak emelkedése a kenyeret is drágítja, de az áremelésről 'nagyon megfontoltan kell dönteni' - számolt be róla az MR1.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 26. 19:18, csütörtök | Belföld

Elrendelték egy magyar ügyvédnő átadási letartóztatását az olasz maffia támogatása miatt

Az olasz maffia támogatása miatt elrendelte egy magyar ügyvédnő ideiglenes átadási letartóztatását a Fővárosi Törvényszék csütörtökön - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.

2023. Január 26. 13:50, csütörtök | Belföld

Az E.ON Hungária 74 milliárd forintos hálózatfejlesztést indít

2023. Január 26. 13:49, csütörtök | Belföld

Átadták Németországban a Debrecenben is beruházó CATL első európai gyárát

Átadták csütörtökön a németországi Arnstadtban a Debrecenben is beruházó CATL kínai akkumulátorgyártó társaság első európai üzemét.