Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Február 05. 07:48, péntek | Kék hírek
Forrás: Független Hírügynökség

Aki szíven szúrta Cozmát - lezárult a nyomozás

Aki szíven szúrta Cozmát - lezárult a nyomozás

A rendőrség lezárta a Marian Cozma kézilabdázó meggyilkolása ügyében indított nyomozást. A nyomozók adatai szerint R. Sándor szúrta szíven és vesén Marian Cozmát 2009. február 8-án Veszprémben a Patrióta lokál előtt. A szórakozóh

Szórakozni érkezett a veszprémi lokálba a 25 fős csapat február 8-án. A társaság egyik tagjának testvérét két nappal korábban Székesfehérváron egy szórakozóhely előtt inzultus érte, de hiába keresték a tetteseket, hogy bosszút álljanak, nem találták őket, így a már Enyingen összeverődött társaság Veszprémbe indult kikapcsolódni.

A 25 fős csoport éjjel háromnegyed kettőkor 7 autóval érkezett a veszprémi szórakozóhelyre, ahol már akkor feltűnően viselkedtek és megbotránkoztatták a vendégeket. Később heten hazaindultak, a társaság négy tagja - három budapesti és egy enyingi férfi - azonban lementek a tánctérre, ahol kinézték maguknak Marian Cozmát, aki barátnőjével táncolt. N. Győző megütötte a kézilabdázót, amikor az neki háttal állt, később három társa is bekapcsolódott a verekedésbe. Cozmát ketten megpróbálták megvédeni, akkor azonban R. Sándor vesén szúrta a sportolót - állapította meg a rendőrség.

A sportoló ekkor menekülni próbált, R. Sándor, Sz. Iván és N. Győző azonban követte őt, és az épület előtt ismét összeverekedtek. Ekkor kapta Marian Cozma a halálos szívszúrást a gyanú szerint R. Sándortól. Itt a Cozma segítségére siető Ivan Pesicet N. Győző vesén szúrta, Zarko Sesumot pedig arcon rúgta.

A három tettes autóval menekült Budapestre, ahol kétfelé indultak: R. Sándor és N. Győző R. Sándor bérelt lakásában húzta meg magát, már akkor szökést terveztek. Nekik A. László és egyikük élettársa segített. Több százezer forint kölcsönt és egy idegen autót kértek tőlük. A rendőrök tudomására jutott, hogy a tettesek Ausztriába készülnek ezért az osztrák rendőrök bevonásával Graz előtt elfogták őket - mondta a csütörtöki sajtótájékoztatón Pogány Péter a Veszprém Megyei Rendőr- főkapitányság Bűnügyi Osztályvezetője.

A 25 fős társaság valamennyi tagját garázdaság bűntettével is gyanúsítják. A gyanúsítottak közül 15-en előzetes letartóztatásban vannak, egy férfi esetében pedig házi őrizetet rendelt el a bíróság. A gyanúsítotti kör tagjai korában összesen 53 alkalommal álltak bíróság előtt a legkülönbözőbb bűncselekmények elkövetése miatt.

13 ezer oldalas akta született az ügyről, összesen 703 tanút hallgattak ki, és több mint 60 szakértői véleményt hallgattak meg valamint 340- nél is több bűnjelet foglaltak le a rendőrök. A bűnügyi költség több mint 68 millió forint.

A nyomozás lezárult, a három legfőbb gyanúsított teljes vagyonának zárolását elrendelte a bíróság, a rendőrség pedig vádemelési javaslattal elküldi a nyomozati anyagot a főügyészségnek.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Lecsapott a rendőrség Kerepesen!

Hat kábítószer-fogyasztót és két -terjesztőt fogtak el szerdán Kerepesen a rendőrök - közölte hivatalos oldalán a rendőrség.

2024. Július 26. 09:25, péntek | Kék hírek

Mintegy 90 kilogramm drogot foglalt le a rendőrség, nyolc embert gyanúsítanak az ügyben

Mintegy 90 kilogramm marihuánát foglalt le a rendőrség az elmúlt hetekben, az ügycsoportnak eddig nyolc gyanúsítottja van - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.

2024. Július 25. 07:33, csütörtök | Kék hírek

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentesnél

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentes közelében szerda este - közölte Pere Csaba, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére.

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.