Városlista
2023. december 4, hétfő - Barbara, Borbála

Hírek

2023. November 18. 09:13, szombat | Helyi

Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült

Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetésben részesült

Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági és külügyminisztere a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést adományozott Alfons Dintnernek, az Audi Hungaria igazgatósági elnökének.

Az elismerést a magyar járműipar környezetvédelmi szempontokat is szem előtt tartó, fenntartható fejlesztésében, illetve a gazdaság és a felsőoktatás kapcsolatának elmélyítésében betöltött kiemelkedő szerepe, valamint a magyar-német gazdasági kapcsolatok erősítését szolgáló tevékenysége elismeréseként vehette át.

„Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy munkásságommal kiérdemeltem a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést. Külön öröm, hogy az elismerést Szijjártó Péter miniszter úrtól vehettem át, aki kiemelten támogatja az Audi Hungaria fejlődését. Karrierem során mindig nagy motiváltsággal, tenni akarással vetettem bele magam az adott feladatba. Ezzel a lendülettel érkeztem Magyarországra is, és azóta is nap mint nap azért dolgozom, hogy vállalatunk sikerrel vegye a járműipari transzformáció kihívásait, munkatársainknak hosszú távú, biztos munkahelyeket kínáljunk, valamint partnereinkkel közösen gondoskodjunk a jövő generáció képzéséről és egy élhetőbb környezet megteremtéséről”, mondta Alfons Dintner, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke.

Alfons Dintner 1987-ben kezdte meg szakmai pályafutását az AUDI AG-nál Ingolstadtban. Az Audi Hungariánál 2019. október 1. óta tölti be az igazgatóság elnöke pozícióját. Alfons Dintner vezetésével az Audi Hungaria tovább erősítette jövőképességét és fenntarthatósági törekvéseit: elindult az új elektromos motorgeneráció gyártása, amellyel újabb mérföldkövet ért el a vállalat az elektromobilitás felé vezető úton. A CUPRA Terramar jövőbeni gyártásával egy új márka modellje érkezik Győrbe, amely további szinergiákat teremt a Volkswagen Konszern gyártási hálózatában. A 2020 óta mérlegében CO2-semlegesen működő vállalat továbbra is elkötelezett ökológia lábnynomának csökkentése és a régiókban élők életszínvonalának növelése mellett.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 04. 08:11, hétfő | Helyi

Karate Dana Kupa Győrben

Tíz ország több, mint 300 versenyzője lépett tatamira a Kiokusin karate Dana Kupán az Egyetemi csarnokban.

2023. December 04. 07:16, hétfő | Helyi

Országos zöldenergia-roadshow indult Győrben

A rendezvénysorozatot Palkovics László a Széchenyi István Egyetemért (SZE) Alapítvány kuratóriumának elnöke, az Energia21 kezdeményezés vezetője indította el szerdán a győri Mobilis Interaktív Élményközpontban.

2023. December 04. 06:00, hétfő | Helyi

Felhős, borult idő várható a héten

Jobbára felhős, borult idő várható a héten, de kisebb-nagyobb szakadozások lehetnek a felhőzetben.

2023. December 03. 09:14, vasárnap | Helyi

Hétfőtől aszfaltozási munkák kezdődnek a győri Széchenyi hídon

A Magyar Közút a győri Széchenyi Mosoni-Duna hídon aszfaltozási munkákat végez december 4-8. között