Városlista
2024. augusztus 2, péntek - Lehel

Hírek

2013. Szeptember 18. 07:11, szerda | Életmód
Forrás: orientpress

Alkoholizmushoz vezethet a jó verbális képesség?

Alkoholizmushoz vezethet a jó verbális képesség?

Az erős verbális képességgel rendelkező tinédzserek és fiatalok nagyobb valószínűséggel isznak alkoholt, mint társaik - állapította meg egy tanulmány, amelynek keretében gyerekek kommunikációs képességeit elemezték, majd ezt a vizsgálatot megismételték tinédzser és felnőttkorukban - számol be a Fox News.

Azok a tizenévesek és fiatal felnőttek, akik nyelvi képességeiket illetően fejlettebbek voltak, nagyobb valószínűséggel keverednek olyan társaságba, ahol alkoholt isznak.

A kutatók azt is megállapították, hogy bár a jobb nyelvi képességgel bírók fiatalabb korukban kezdenek el alkoholt fogyasztani, nem feltétlenül lesznek alkoholfüggők is.

Az eredmények a szakemberek szerint oda vezethetnek, hogy a gyermekkori kognitív és intellektuális képességek alapján megjósolhatók lesznek a későbbi alkoholfogyasztási szokások.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:45, péntek | Életmód

Augusztus 20. - A Mákvirág lett idén Magyarország tortája

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.