Városlista
2023. október 3, kedd - Helga

Hírek

2023. Szeptember 15. 11:17, péntek | PR
Forrás: (x)

Álláskeresés hatékonyan, avagy hogyan használjuk az álláskereső portálok keresőit?

Álláskeresés hatékonyan, avagy hogyan használjuk az álláskereső portálok keresőit?

Napjainkban az álláskeresés egyik legsikeresebb módja az álláskereső portálok használata.

Persze még mindig vannak, akik a területileg illetékes munkaügyi központot keresik fel, és találnak is munkát, de a legtöbben inkább az online álláshirdetések között keresgélnek, hogy megfelelő pozíciót találjanak. Természetesen az álláskereső portálok használata sem garancia a sikerre, hiszen az még kevés, hogy beregisztrálunk, beállítjuk, hogy milyen munkát keresünk, majd várjuk, hogy a program kilistázza az állásajánlatokat, esetleg rendszeresen értesítést küldjön azokról a pozíciókról, amelyek érdekesek lehetnek számunkra.

Ha új munkát szeretnénk, akkor időt és energiát kell fordítanunk a keresésre. Az álláskereső portálok keresői nagy segítségünkre lehetnek álmaink munkájának megtalálásban, de csak akkor, ha megfelelően használjuk őket. Rendkívül fontos, hogy leszűkítsük a keresést, ha szükséges, akkor többször is, akár több munkakörre is rákereshetünk külön-külön. De hogyan is érdemes használni az álláskereső oldalak keresőjét? https://debrecenallas.hu/varosok

Milyen tényezők alapján szűkítsük le a keresést?

Az álláskereső portálokon mindig van keresőmező, ahova általában a keresett munkakört, szakmát tudjuk beírni, a kereső pedig kilistázza a szükséges állásokat. De nemcsak a pozíciót érdemes beírni, hanem további tényezők szerint is célszerű szűkíteni a keresést.

- Városok szerint: ha csak a munkakört írjuk be, akkor valószínű, hogy országos találati listát látunk, és nekünk kell kibogarászni, hogy melyik állás van hozzánk közel, ami szóba is jöhet. A keresésnél a város vagy régió beállítás fontos tényező, de manapság már az is beállítható, hogy otthonról végezhető munkát keresünk.

- Cégek szerint: egyes állásportáloknál arra is van lehetőség, hogy kilistáztassuk az adott városban található cégeket, melyek állást hirdetnek. Ha valaki konkrét céghez szeretne jelentkezni, ezzel a módszerrel könnyen megtudhatja, milyen pozícióra keresnek embert az adott cégnél.

- Munkakör szerint: ez egy meglehetősen általános keresési szempont, ugyanakkor érdemes ezt is alaposan végiggondolni. A keresés előtt írhatunk egy listát, hogy milyen pozíciók érdekelnek minket, és mindegyikre indíthatunk egy külön keresést.

- Elvárások szerint: vannak olyan állásportálok, ahol be tudjuk állítani a keresőben azt is, hogy milyen nyelvi elvárás van, esetleg kell-e valamilyen informatikai ismeret. Ennek segítségével már eleve ki tudjuk szűrni azokat az állásokat, amelyek nem felelnek meg a képzettségünknek vagy nyelvtudásunknak.

- Munkaidő szerint: sokan csak négy órás állást keresnek, nem pedig teljes munkaidőben gondolkodnak.

Ha már megtaláltuk a nekünk tetsző állásokat

Amennyiben sikerült leszűkítenünk a keresést, és megtaláltuk azokat az állásokat, amelyekre jelentkezni szeretnénk, elengedhetetlen, hogy megfelelő önéletrajzunk legyen. Minden állásjelentkezéshez érdemes egy kicsit személyre szabni az önéletrajzot, hogy jobban passzoljon a meghirdetett álláshoz. Ez persze időigényes lehet, de hatékonyabbá teheti az álláskeresést.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 29. 12:54, péntek | PR

K&H: elég néhány jó szó

hangalapú digitális forintátutalás elsőként a magyar pénzügyi szektorban

2023. Szeptember 23. 13:43, szombat | PR

HiRef klímaberendezések: komplett hűtési megoldások IT környezetbe

Az adatközpontok számos vállalkozás számára kritikus infrastruktúrát jelentenek, megbízható működésük elengedhetetlen a mindennapi vállalati műveletek zavartalan működéséhez.

2023. Szeptember 19. 14:10, kedd | PR

Fergeteges buli volt a Hidasi Bányásznapokon

A Bányásznap hosszú múltú hagyományra tekint vissza.

2023. Szeptember 18. 13:42, hétfő | PR

Várható árcsökkenés az albérleti piacon?

Az elmúlt év gyakorlatilag másról sem szólt, mint az árak és az infláció figyeléséről. A forint gyengülése, valamint a jegybanki inflációkezelés maga után hozta az elképesztő hitelkamatokat.