Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2018. Február 19. 16:10, hétfő | Belföld

Állatokról nevezik majd el az épülő Hotel Dzsungel szobáit Nyíregyházán

Állatokról nevezik majd el az épülő Hotel Dzsungel szobáit Nyíregyházán

A Magyarországon egyedülálló, különleges centrumot a Modern Városok Program támogatásából építik fel, és mintegy 2600 négyzetméteren, 38 szobával várja majd az érdeklődőket.

A tervek szerint ez lesz a Nyíregyházi Állatpark oktatóbázisa is. A szálloda várhatóan nyárra készül el – derült ki az M1 délelőtti műsorából.

Páratlan körülmények közé kerül majd az a vendég, aki a Nyíregyházához közeli Sóstógyógyfürdőn álló Hotel Dzsungelt választja pihenőhelyéül. A szálloda ugyanis a Nyíregyházi Állatparkban áll, ahol ötezer kisebb-nagyobb lakótárs él a hotel közvetlen szomszédságában, így a madárcsicsergés mellett oroszlánfókák vagy elefántok is ébreszthetik reggelenként a szálloda lakóit – mondta Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója.

A több mint 2600 négyzetméter alapterületű új szállodában a szobák mellett egy konferencia- és oktatóközpontot is létre hoznak tantermekkel és rekreációs helyiségekkel, illetve egy száz férőhelyes konferenciateremmel. A beruházáshoz szükséges területet az önkormányzat vásárolta meg 2015-ben – közölte Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Hozzátette, az új szállodának sajátos hangulata lesz, minden szobát más-más állatról neveznek el, és ehhez alkalmazkodik majd a helyiség berendezése, kialakítása is. Továbbá megújul a világ legritkább és legveszélyeztetettebb állatfaja, a hópárduc kifutója, és kibővítik a fókamedencét is. A szálloda vendégeinek ingyenes lesz az állatkertbe való belépés. Az átadó várhatóan 2018. július 6-án lesz.

Forrás: hirado.hu

Kép: programturizmus.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt