Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2018. Február 19. 16:10, hétfő | Belföld

Állatokról nevezik majd el az épülő Hotel Dzsungel szobáit Nyíregyházán

Állatokról nevezik majd el az épülő Hotel Dzsungel szobáit Nyíregyházán

A Magyarországon egyedülálló, különleges centrumot a Modern Városok Program támogatásából építik fel, és mintegy 2600 négyzetméteren, 38 szobával várja majd az érdeklődőket.

A tervek szerint ez lesz a Nyíregyházi Állatpark oktatóbázisa is. A szálloda várhatóan nyárra készül el – derült ki az M1 délelőtti műsorából.

Páratlan körülmények közé kerül majd az a vendég, aki a Nyíregyházához közeli Sóstógyógyfürdőn álló Hotel Dzsungelt választja pihenőhelyéül. A szálloda ugyanis a Nyíregyházi Állatparkban áll, ahol ötezer kisebb-nagyobb lakótárs él a hotel közvetlen szomszédságában, így a madárcsicsergés mellett oroszlánfókák vagy elefántok is ébreszthetik reggelenként a szálloda lakóit – mondta Gajdos László, a Nyíregyházi Állatpark igazgatója.

A több mint 2600 négyzetméter alapterületű új szállodában a szobák mellett egy konferencia- és oktatóközpontot is létre hoznak tantermekkel és rekreációs helyiségekkel, illetve egy száz férőhelyes konferenciateremmel. A beruházáshoz szükséges területet az önkormányzat vásárolta meg 2015-ben – közölte Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Hozzátette, az új szállodának sajátos hangulata lesz, minden szobát más-más állatról neveznek el, és ehhez alkalmazkodik majd a helyiség berendezése, kialakítása is. Továbbá megújul a világ legritkább és legveszélyeztetettebb állatfaja, a hópárduc kifutója, és kibővítik a fókamedencét is. A szálloda vendégeinek ingyenes lesz az állatkertbe való belépés. Az átadó várhatóan 2018. július 6-án lesz.

Forrás: hirado.hu

Kép: programturizmus.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 08:15, kedd | Belföld

Ötven tartalékos kezdi meg az alapkiképzést Szentendrén

Mintegy ötven fiatal kezdi meg hétfőn az egységes alapkiképzést a szentendrei Görgey Artúr laktanyában - mondta el a közmédiának Huszár Ferenc ezredes hétfőn a helyszínen.

2024. Július 16. 08:14, kedd | Belföld

Tizenhat vármegyében és 6 budapesti kerületben irtják a szúnyogokat a héten

Tizenhat vármegye négyszáznegyvennégy településén és Budapest hat kerületében lesz a héten szúnyoggyérítés - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) hétfőn az MTI-t.

2024. Július 16. 08:09, kedd | Belföld

Idén is számos útszakasz újul meg a Magyar Falu Program keretében

Tízmilliárd forintból folytatódik országszerte a mellékutak állapotának javítása - közölte a Miniszterelnökség hétfőn az MTI-vel.