Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2018. December 19. 08:00, szerda | Belföld

Álmában szúrta le volt férjét

Álmában szúrta le volt férjét

A Zalaegerszegi Törvényszék korábban védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett gyilkosságban mondta ki bűnösnek a nőt, aki álmában szúrta le volt férjét.

A fellebbezések után eljáró ítélőtábla többek között a nő büntetlen előélete miatt enyhítette a kiszabott büntetést, így ma 13 év fegyházbüntetésre ítélték az asszonyt.

Az 55 éves, Zala megyei nő még 2009-ben ment hozzá a nála egy évvel fiatalabb férfihez. A házasságuk azonban nem tartott sokáig: 2015-ben elváltak a rendszeres veszekedések miatt.

A férfi és a nő azonban továbbra is együtt gondozta a férfi pincéjét, és az ahhoz tartozó házat. A nő ebbe a házba költözött be 2017 májusában. Volt férje rendszeresen látogatta, olyankor együtt italoztak.2017. augusztus 5-én a szokásosnál több alkoholt ittak, és késő estig veszekedtek. A nő életveszélyesen megfenyegette a férfit egy késsel, majd letette azt a teraszon egy asztalra.

Később a férfi egy hintaágyon fekve szidta volt feleségét, akit meg is fenyegetett.

A nő megvárta, míg a férfi elalszik, fogta a kést, és mellkason szúrta volt férjét. A férfi azután még felállt, majd a teraszon összeesett, elájult, és nem sokkal később meg is halt. A nő csak jóval a férfi halála után hívta fel ismerősét, hogy segítséget kérjen.

A bíróság 13 év fegyházra ítélte a gyilkost.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói

2024. Május 19. 17:32, vasárnap | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél - BRFK: továbbra is keresik az eltűnteket

Továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszon

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben