Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2010. Szeptember 26. 07:45, vasárnap | Sport
Forrás: NSO

Alonso: Az a cél, hogy a dobogón végezzek!

Alonso: Az a cél, hogy a dobogón végezzek!

Fernando Alonso nyerte meg a Szingapúri Nagydíj időmérő edzését, így a spanyol világbajnok nagy lépést tett afelé, hogy csökkentse hátrányát a világbajnoki pontversenyben előtte álló pilótákkal szemben. A Ferrari versenyzője kijelen

„Nehéz futam vár ránk, de a legjobb pozícióból indulunk. Száraz és esős idő esetén egyaránt nagy előny a pole a látási viszonyokat tekintve – kezdte az időmérő edzés utáni értékelését Fernando Alonso. – A lehető legjobb dolog az élről indulni, nem aggódunk amiatt, hogy esik-e vagy sem, mindkét esetben gyorsak leszünk."


„Mindannyian tudjuk, hogy van néhány olyan futam, ahol nagyon fontos az első rajthely, és ez is közéjük tartozik. Ha esik, akkor a hármas és az ötös kanyar vizes lesz, így a pole talán nem jelent akkora előnyt, mint normál esetben – hiszen az időjárási körülmények miatt négy vagy öt tizedet is elveszíthetsz –, mégis ez a legjobb pozíció a rajtnál" – folytatta a kétszeres spanyol világbajnok.

„Az a fő cél, hogy a dobogón végezzek. Jelenleg Lewis és Mark vezet a világbajnokságban, így az a legfontosabb, hogy előttük végezzek. Ha ez nem sikerül, akkor olyan közel kell kerülnöm hozzájuk, hogy a lehető legkevesebb hátrányt szedjem össze" – jelentette ki Alonso.

A második rajtkockát megszerző Sebastian Vettel csalódottan nyilatkozott a kvalifikációt követően, de elmondta, még nem tett le arról, hogy az élen zárja a futamot. „Kevéssel maradtam le a pole pozícióról, úgy vélem, nekem kellett volna az élről indulnom. Nem volt egyszerű időmérő, mivel nagy volt a forgalom a pályán, de ilyen az élet."

„Most már a futam a fontos, úgy vélem, egyáltalán nem rossz a második helyről indulni. A szervezők remek munkát végeztek, az aszfalt sok hibáját kijavították, így nem olyan nehéz a második helyről rajtolni, mint az elmúlt években. Ráadásul minden megtörténhet, ha esik az eső. Az autónk bármilyen időjárási körülmények között erős" – bizakodott a Red Bull német pilótája.

A második sorból a két McLaren veselkedhet neki, a harmadik helyet ugyanis Lewis Hamilton, a negyediket csapattársa, a világbajnoki címvédő Jenson Button szerezte meg – megelőzve a pontversenyben élen álló Mark Webbert. Hamilton az időmérő után arról beszélt, érzése szerint a Red Bulloknak már nincsen nagy előnyük a riválisokkal szemben.

„Verhetőek a Red Bullok, ezt Fernando is bebizonyította az időmérőn. Nyilvánvaló, hogy már nincs meg az a kéttizedes előnyük, ami megvolt az év bizonyos szakaszaiban – jelentette ki Hamilton, majd saját teljesítményéről is ejtett pár szót. – Az első körben túl közel kerültem Jensonhoz a harmadik szakaszban, így leszorítóerőt veszítettem, de ennek ellenére jó időt futottam. Az utolsó körben már nem tudtam javítani, az a próbálkozás nem sikerült túl jól."

A 3. Szingapúri Nagydíj magyar idő szerint vasárnap 14 órakor kezdődik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:04, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,