Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Április 25. 15:04, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

Alternatív autók futama Győrben: bekerülhetnek a városi közlekedésbe?

Alternatív autók futama Győrben: bekerülhetnek a városi közlekedésbe?

Egyedi készítésű, illetve szériajárműből átalakított, nem fosszilis üzemanyaggal működő közlekedési eszközökkel lehetett indulni az ötödik alkalommal megre

"A levegő oxigénjéből állítanak elő vizet, miközben tetemes mennyiségű elektromos energiát termelnek" - mutatta be az ELTE csapatának járművét az egyik készítő. Az egyetemisták szénszálas, ultrakönnyű karosszériából készült, hidrogénnel működő kisautóval érkeztek az idei Széchenyi futamra.

Kriston kos járműfejlesztő, ELTE:

"Először a harmadik Széchenyi futamon indultunk egy kis tüzelőanyag-cellás járművel, a negyediken egy teljes tüzelőanyag- cellás autóval, és ez most már egy olyan prototípus, ami nemcsak egy versenyautó, de egy új városi életstílusnak is a megteremtője."

A horvát fiatalok által bemutatott elektromos quad sem szennyezi a környezetet, és megreformálhatja a nemzetközi motorpiacot.

Dario Bezmanovic tervező, Spliti Egyetem:

"Ez egy olyan szériajármű, amit átalakítottunk hibrid-hajtásúra, és a regionális forgalomban már használják is az Adria partján közlekedők. Nálunk, Horvátországban is gyermekcipőben jár még a környezetbarát technológiákkal készült járművek értékesítése, de a nemrégiben rendezett genfi autószalonon már hazánk és képviseltetni tudta magát" - árulta el a motor tervezője.

A győri verseny ötlete a Széchenyi István Egyetem hallgatóitól származik. A szervezők célja, hogy bemutassák a jövő zöld járműveit.

Petis László főszervező, Széchenyi futam, Győr:

"Folyamatosan emelkedik a benzinár, és mivel volt egy gazdasági válság, amiből mindenki úgy próbál kilábalni, hogy újabb és újabb technológiákat vezet be a piacra, ezáltal egyre nagyobb létjogosultsága van ezeknek a járműveknek, és az emberek is egyre inkább, tudatosan veszik az ilyen járműveket, és keresik a környezetbarát megoldásokat, amivel tudják védeni a környezetet."

Idén hatvan járművel ismerkedhettek meg a nézők a Széchenyi futam keretében.

Az alábbi linkekre kattintva megtekinthetőek a versenyen készült fotók:

Alternatív Hajtású Járművek Versenye (1.) (Fotók: Gábor)

Alternatív Hajtású Járművek Versenye (2.) (Fotók: Gábor)

Alternatív Hajtású Járművek Versenye (3.) (Fotók: Gábor)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.