Városlista
2021. május 6, csütörtök - Ivett

Hírek

2010. Január 14. 06:54, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HírTV

Álunokák csalták ki a milliókat

Álunokák csalták ki a milliókat

Több tízmillió forintot csalt ki gyanútlan nyugdíjasoktól egy négytagú banda az ország különböző pontjain. A csalók a kiszemeltek bajba került unokájának adták ki magukat, és pénzt kértek ügyvédre. Átlagosan napi félmillió forint

Madarász János, a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi alosztályának vezetője szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: a csalók nagyszülőket, idős embereket szemeltek fel, és hívtak fel telefonon, pénzt kértek ügyvédre. Mint mondták, nagy bajban vannak. Nem sokkal a telefonhívás után egyikük megkereste a kiszemelt idős embert, akinek azt mondta, unokája nem ér rá, ügyvédnél van, a pénzt ő viszi el az unokának. Az idős emberek számtalan esetben dőltek be a bűnözőknek. Egyiküket múlt év decemberében sikerült elfogni, amikor az egyik idős emberhez ugyanazon a napon másodjára is visszamentek. A nőnek azóta már három társát is sikerült elfogni.

Hozzátette: mindannyian előzetes letartóztatásban vannak. Kiderült, hogy több tucat idős ember csaptak be az ország különböző részein: volt olyan nyugdíjas, akitől 3-400 ezer forintot vettek el, de volt olyan nyugdíjas is, akitől 2 millió forintot kaptak. A gyanúsítottak bevallották, hogy volt nap, hogy 3 millió forintot zsákmányoltak, de átlagosan napi 500 ezer forint bevételük volt. A nyomozás jelenlegi adatai alapján még nem lehet pontosan tudni, mennyit csaltak össze, körülbelül 10 és 100 millió forint közötti összeget. A négy gyanúsított közül ketten már voltak büntetve, egyikük egy szlovák állampolgár, egy másik pedig osztrák, aki két éve él Magyarországon - hangzott el a sajtótájékoztatón.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 05. 14:34, szerda | Kék hírek

Unokázós csalókat fogtak el a rendőrök

A Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított az elkövetőkkel szemben.

2021. Május 05. 09:57, szerda | Kék hírek

80 millió token csalás – rendőrkézen a 27 éves férfi

Kriptovaluta csalással 80 millió tokent hozott létre egy férfi, a kibernyomozók eljárást indítottak vele szemben.

2021. Május 04. 12:06, kedd | Kék hírek

Apa és fia gyilkolhatott - VIDEÓ

A Pest megyei rendőrök őrizetbe vették azt az apát és fiát, akik a gyanú szerint megöltek egy férfit Dunavarsányban. Szóváltás fajult veréssé és késszúrásokká.

2021. Május 04. 08:00, kedd | Kék hírek

Rendőrökre támadó férfiakat ítéltek el Borsodban

A Szikszói Járásbíróság letöltendő szabadságvesztésre ítélte azt a férfit és három társát, aki tavaly márciusban az Encsi Rendőrkapitányság jogszerűen intézkedő rendőreire támadt