Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2011. Február 07. 07:45, hétfő | Sport
Forrás: HírTV

Ami szerdán még csak érik, év végén hozhat gyümölcsöt

Ami szerdán még csak érik, év végén hozhat gyümölcsöt

Kezdődik 2011 a magyar labdarúgó-válogatott számára is, szerda este a mesés Dubajban lép pályára Egervári Sándor legénysége Azerbajdzsán meghívására. A feltörekvő ellenféllel szembeni barátságos összecsapás hasznát legelőször m

Szerdán a magyar labdarúgó-válogatott számára is megkezdődik a 2011-es év – Azerbajdzsán válogatottja ellen játszik az Egervári-gárda a „semleges” Dubajban. A találkozó önmagán jóval túlmutat, hiszen márciustól számos, kulcsfontosságú kilencven perc vár Dzsudzsákékra, legelőször is két Eb-selejtező Hollandia ellen (25-én és 29-én, a korábbi, budapesti meccsre a legolcsóbb jegyek már el is fogytak). A napokban sokakat talán túlságosan is elvakít Magyarország FIFA-ranglistás helyezése (37., ami 1992 óta a legjobb), közben viszont nem árt tudni, hazánk fiainak a legkevésbé sem a csúcsformáról szól az évnyitó.

Az elmúlt tíz esztendő első meccsei közül 4-4 magyar vereség és döntetlen mellett – hála a matematikának, könnyű kiszámolni – csak kettőn sikerült győzni, Örményország és Új-Zéland ellenében. De legyünk optimisták, Egervári Sándor irányítása alatt folyamatosan egységesülő és javuló játékot láthatunk a nemzeti csapattól, és a futballisták jelentős része is állandóan bizonyíthat – többnyire külföldi – csapatában.

Emlékeztetőül: Erwin Koeman távozása után Anglia és Svédország ellen még szűken veszítettünk (1-2 és 0-2), hogy aztán következzen a Moldova (2-1), a San Marino (8-0), a Finnország (2-1) és a Litvánia (2-0) elleni győzelem.

Német–brazil azeriek

A győzelmekből oroszlánrészt vállaló mainzi támadó, Szalai Ádám hiánya okozhatja a legnagyobb fejtörést a 2011-es együttes kialakításakor, az azeriek ellen helyére a már nem fiatal, de sok csatát megélt Tököli Attilát hívta be a kapitány – így fogalmazva: most tüzet kell oltani... A 23 esztendős Szalaira sajnos éppen az Eb-selejtezősorozat legfontosabb szakaszában nem számíthat a csapat; térdsérüléséből felépülve legkorábban nyár végén játszhat tétmérkőzést.

A rend kedvéért álljon itt a teljes keret: Király Gábor, Fülöp Márton, Bogdán Ádám (kapusok), Lázár Pál, Vermes Krisztián, Lipták Zoltán, Vanczák Vilmos, Juhász Roland, Laczkó Zsolt (védők), Koman Vladimir, Varga József, Gera Zoltán, Hajnal Tamás, Czvitkovics Péter, Elek Ákos, Vadócz Krisztián, Dzsudzsák Balázs (középpályások), Tököli Attila, Rudolf Gergely, Priskin Tamás (csatárok). A szerdai ellenfélről – még mielőtt bárki legyintene az eddig általunk mindig legyőzött Azerbajdzsán nevét olvasva – jó tudni, hogy sosem volt olyan remek formában, mint most ősszel, ráadásul a számtalan honosított brazil fiatallal üzemelő azeri labdarúgás német szakemberek kezében van, élükön a '96-os Eb-t a Nationalelffel megnyerő Berti Vogts-cal.

Így lehetne kijutni

Kicsit túltekintve a mérkőzésen essen újra szó a hollandok elleni két Eb–selejtezőről, a továbbiakról és a 2012-es, lengyel–ukrán rendezésű kontinenstorna elérhetőségéről. A magyar válogatott a sorozat E-csoportjában szerepel, és négy fordulót követően a százszázalékos Hollandia mögött a második helyen áll, megelőzve Svédországot, Moldovát, Finnországot és San Marinót. A márciusi megpróbáltatások után következik majd egy San Marinó-i kirándulás – Luxemburg érintésével –, a „hajrában” pedig Budapestre jön Svédország, utazhatunk Moldovába, s Finnország ellen zárunk Budapesten.

Tekintve, hogy idegenben már nyertünk a finnek ellen a sorozatban, a hollandok és a svédek elleni három találkozón kívül „mindig minden körülmények között” kötelező győzni, hogy számolhassunk az Eb-részvétellel. Mivel Hollandia biztosan csoportelső lesz, a második helyre ácsingózhatunk, ahol még azért várna még ránk némi megpróbáltatás.

De az első szerda este – Azerbajdzsán ellen. (rá)

MNO - Bucsy Levente

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!