Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. Július 15. 15:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

Amíg az ETO izzadhat Kazahsztánban, a Vidi elfoglalja a győri stadiont

Amíg az ETO izzadhat Kazahsztánban, a Vidi elfoglalja a győri stadiont

A Győri ETO együttese ma Kazahsztánban, az Atirau otthonában lép pályára Európa Liga-meccsen. A Videoton - ugyancsak a nemzetközi kupaporondon - Győrben fogadja a Maribort. A kazah foci nem tartozik a vil&

Nehezíti az ETO dolgát az időeltolódás is, illetve az, hogy a helyiek számára a mostani összecsapás óriási dolognak számít, telt ház (8000 néző) előtt játszanak a csapatok, a találkozón állami vezetők is megjelennek.
Pintér Attila vezetőedző ennek ellenére győzelmet vár csapatától, amelyben egyelőre kérdéses Tokody Tibor játéka - a futballista kisebb sérüléssel küzd.

A Videoton is pályára lép ma, mégpedig éppen Győrben, ahol a szlovén Maribor lesz az ellenfele. A fehérváriak nagyon régen nem szerepeltek a nemzetközi porondon, de a focibarátok emlékezetében még él az 1984/85-ös kupamenetelés, amikor csak a Real Madrid állította meg Csucsánszkyékat az UEFA-kupa döntőjében. Idén hasonló szereplésre nincs esély, de egy-két kört azért mehet a Vidi. Ehhez először egy erős szlovén együttest kell legyőznie.

- Megítélésem szerint egy veszélyes, az európai középmezőnyben elhelyezkedő csapat a Maribor. Erősségük, hogy határozottan épített, jól működő játékrendszerben játszó gárda. Szemmel látható, hogy évek óta így futballoznak. Legnagyobb sztárjuknak a brazil Teveres, úgy látom, hogy a csapat támadójátéka és eredményessége tőle függ. Ugyanakkor jól védekező soruk és erős középpályájuk van. sszességében tehát markáns, jó csapattal találkozunk holnap Győrben - mondta Mezey György, vezetőedző, aki hozzátette: mindenképpen hátrány, hogy a hazai meccset sem saját pályáján játssza le az együtes.

Európa Liga, 2. selejtezőkör:
Atyrau-Győri ETO 16:00
Videoton- NK Maribor 20:30

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.

2024. Május 03. 08:15, péntek | Helyi

Büntetőfékezés: „Csüccs vissza és menjél”

Vádat emelt a Győri Járási Ügyészség egy 38 éves férfival szemben, aki büntetőfékezéssel akart megoldani egy közlekedési konfliktust.

2024. Május 03. 07:11, péntek | Helyi

Ismét bringajelölés lesz Győrben

A kerékpárok speciális pasztával történő megjelölése a győri kerékpár tulajdonosok számára változatlanul ingyenes lesz – tájékoztat közösségi oldalán a Győr-Moson-Sopron vármegyei Rendőrség.

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.