Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2024. Május 13. 09:19, hétfő | Helyi

Amikor rossz helyre kopogtatsz: eltévesztette, a házszámot a betörő

Amikor rossz helyre kopogtatsz: eltévesztette, a házszámot a betörő

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfivel szemben, aki betört egy házba, hogy jogosnak vélt vagyoni igényének erőszakkal érvényt szerezzen egy közel 20 cm-es pengével, de tévedésből rossz ingatlanba tört be.

Az eset még tavanly történt Csornán. A 29 éves férfi csuklyával és maszkkal a fején, valamint egy késsel és vascsővel a kezében betörte egy csornai ingatlan bejárati ajtaját. A házban a sértettől pénzt kezdett követelni, amit a sértett barátnőjének adott, szerinte, vagy a dolgot, amire adta. A sértett mellett megijedt a szintén az ingatlanban tartózkodó felesége is, aki az ablakon kimászva értesítette a rendőrséget.

Mialatt a hölgy a rendőrséget hívta, a férfi tájékoztatta az elkövetőt, hogy nem ő az a személy, akinek a becenevét emlegeti, feltehetően tévedés történt, a keresett személy a szomszédban lakik, ezért az elkövető elhagyta az ingatlant, és átment a szomszédba. Oda bemászott a kerítésen, majd az udvaron találkozott a személlyel, akit keresett. Innen rövid szóváltást követően a sértett a saját otthonába bemenekült, ezt követően pedig barátnőjével együtt kiugrottak a ház ablakán, és szintén hívták a rendőrséget.

A vádlott ez alatt a második ház bejárati ajtaját is betörte, több helyen, majd az ingatlanban összekészített 1.500.000 forint értékben arany ékszereket. A vádlott az értékeket végül elvinni nem tudta, a rendősrég tetten érte őt. Az ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő férfit két rendbeli minősített önbíráskodással és két rendbeli minősített magánlaksértéssel vádolta meg. Vele szemben 18 év szabadságvesztés is kiszabható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?