Városlista
2024. augusztus 3, szombat - Hermina

Hírek

2013. Augusztus 27. 05:00, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Amilyen egészséges a gazdi, olyan a kutya is

Amilyen egészséges a gazdi, olyan a kutya is

Olyan a gazdája, mint a kutyája – legalábbis erre a következtetésre jutott egy tanulmány, amely szerint a kutya sétáltatása, futtatása jótékony egészségügyi hatással van a gazdára is - írja a Los Angeles Times.

A kutatás keretében orvosok, állatorvosok egészségügyi előadók arra keresték a választ, hogyan érhető el legjobban mind a kutya, mind gazdájának egészsége. Különböző felméréseket végeztek azokon a területeken, ahol az állat és az ember állapota között átfedést tapasztaltak. Ennek keretében egészségügyi felvilágosító kampányokat indítanak, s végső céljuk, hogy a dohányzók körében csökkentsék az állattartókat, de növeljék azok körében, akik minden nap eljárnak sétálni vagy futni.

Karen Ehnert, a tanulmány szerzője szerint a gazdiknak jobban oda kellene figyelniük arra, hogy ők maguk mit esznek és mit adnak háziállatuknak, valamint mennyit mozognak. Ez azért is lenne fontos, mert Amerikában a felmérések szerint a kutyák 53, a macskák 58 százaléka elhízott. Csakúgy mint az emberek esetében, az állatok is magasabb kockázatnak vannak kitéve a cukorbetegség, az ízületi gyulladás, a magas vérnyomás és a légzési nehézségek kialakulására.

A túlsúlyos kutyáknak, általában gazdájuknak is magasabb a testtömegük. Szakértők szerint az elhízás problémája állatok és emberek esetében megegyezik: kevés testmozgás és sok egészségtelen étel fogyasztásának következménye. Ha azonban a gazdi odafigyel házi kedvencére, az motiválja saját fogyását is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:45, péntek | Életmód

Augusztus 20. - A Mákvirág lett idén Magyarország tortája

2024. Augusztus 01. 07:53, csütörtök | Életmód

Szallas.hu: idén többen utaznak Horvátországba

Idén májusban, júniusban és júliusban 10 százalékkal többen foglaltak szállást Horvátországba, az augusztusra szóló foglalások száma pedig 12 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest

2024. Július 31. 07:55, szerda | Életmód

A legjobb rendező díját nyerte Amerikában Tóth Barnabás pszichothrillere

A legjobb rendező díját nyerte el Tóth Barnabás Mesterjátszma című pszichothrillere a Stony Brook Filmfesztiválon, New York államban a hétvégén - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) az MTI-t kedden.

2024. Július 31. 07:42, szerda | Életmód

Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik

A csütörtökön kezdődő Paloznaki Jazzpiknik a zene mellett a fenntarthatóságot, az ökológiai lábnyom csökkentését, valamint a hulladék szelektív kezelését tekinti fontos feladatának - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.