Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2010. Május 11. 14:41, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Ananásszal és banánnal kényeztetik a különleges jövevényeket

Ananásszal és banánnal kényeztetik a különleges jövevényeket

Tajvani pillangókból és más rovarokból, valamint természetfotókból nyílik kiállítás május 13-án Szegeden, a Móra Ferenc Múzeumban. Ezen kívül egy foglalkoztatót is berendeznek, ahol a gyerekek közelebbről is megnézhetik és lerajzolh

Már csaknem nyolcvan tajvani pillangó született meg a szegedi Móra Ferenc Múzeum kiállítóterében. A több mint tízezer kilométerről érkezett lepkebábok közül még körülbelül százhúsz nem kelt ki, de a szakemberek szerint a napokban az összes ki fog bújni. A lepkeházban az előírások szerint 25-27 foknak kell lennie. A szépséges pillangókat a múzeum szakemberei ananásszal és banánnal kényeztetik, ezek ugyanis a lepkék kedvencei. A lepkéket trópusi jellegű növények között tartják. Május 13-tól július 24-ig a nagyközönség is megnézheti őket.


A lepkéken kívül a teljes rovarvilágot bemutatja a tárlat, és szegedi fotósok rovarokat ábrázoló természetfotóit is kiállítják. A gyerekeknek pedig berendeznek egy foglalkoztatót, ahol közelebbről is szemügyre vehetik a rovarokat, és le is rajzolhatják őket. A pillangókat csak július 24-ig lehet megnézni, de a tárlat többi része nem zár be akkor.

(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.