Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2020. Február 05. 15:15, szerda | Bulvár

Andorai Péter már nem lehet ott utolsó filmje bemutatóján

Andorai Péter már nem lehet ott utolsó filmje bemutatóján

A Magyar Mozgókép Szemlén mutatják be Szabó István új filmjét, a Zárójelentés-t. Ez volt a február elsején meghalt Andorai Péter utolsó filmes szerepe. A szemlén külön is megemlékeznek majd a nemzet színészéről.

Szabó István új filmjével, a Zárójelentés-sel nyitják meg az idei Magyar Mozgókép Szemlét február 25-én. Ez az utolsó film, amiben Andorai Péter játszott.

A Kossuth-díjjal és a Nemzet Színésze címmel is kitüntetett színművész február elsején halt meg, de fia azt mondta, hogy nagyon várta a bemutatót, ahogy a szakma véleményét is.

Ifjabb Andorai Péter a Ripostnak azt mondta, „tudom, hogy nagyon jó élménye volt a forgatásról, és nagyon szerették ott őt. Boldoggá tette őt az a három nap, amíg dolgozhatott.
Nagyon várta a filmet, mert nem tudta előre, hogy hogyan fog megjelenni benne,
és milyen lesz a végeredmény. Amiatt is izgult, hogy miként fogadja majd őt a szakma és a közönség, hiszen évek óta nem szerepelt már. De sajnos ezt már nem tudhatja meg...”

Andorai Péter a tavalyi szemlén kapta meg több évtizedes munkája elismeréseként a Magyar Filmakadémia Egyesület életműdíját.

A nemzet Művésze címmel si kitűntetett Szabó István Oscar- és Kossuth-díjas magyar filmrendező, érdemes és kiváló művész így emléketett meg Andorai Péterről:


"Nagy színész volt, kiváló kolléga, akivel nagyon felemelő volt a közös munka. A Bizalom alkalmával a film elejétől a végéig az ő és filmbeli partnere, Bánsági Ildikó arcára fókuszáltunk. Nagyon jó barátom volt, nyolc filmben dolgoztunk még együtt ezután. A halála nagyon megrázott, nagy művészt veszítettünk el, én pedig egy jó barátot."

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.