Városlista
2022. május 24, kedd - Eszter

Hírek

2021. December 14. 13:15, kedd | Helyi

Angyalbatyu indult a Győri Egyházmegyéből Kárpátaljára

Angyalbatyu indult a Győri Egyházmegyéből Kárpátaljára

Idén is gyűjtött angyalbatyut a kárpátaljai gyerekek számára a Győri Egyházmegyei Karitász.

Az országos akció lényege, hogy a jószándékú adakozók – magánszemélyek, plébániai önkéntesek vagy épp diákok – egy cipősdoboznyi játék- és ajándékcsomagot készítenek Ukrajna szegény sorsú magyar gyermekei számára. A Karitász pedig vállalja a gyűjtés koordinálását.


Idén négy gyűjtőponton, Győrben, Mosonmagyaróváron, Sopronban és Szákszenden gyűltek az angyalbatyuk, az akcióba mások mellett bekapcsolódott a mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda, valamint a szanyi Szent Anna Katolikus Általános Iskola és Óvoda.

December 9-i egyházmegyei körútjuk során összesen 441 db angyalbatyut gyűjtöttek össze, melyek néhány nappal később Budapestre, majd Kárpátaljára utaznak tovább, hogy sok-sok kisgyerek karácsonyát tehessék egy kicsit szebbé.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 22. 10:16, vasárnap | Helyi

Vidéki sanzonnal indul a nyár Győrben

Mező Misi és a Magna Cum Laude Zenekar koncetrjével indul a nyár Győrben – a hírt Dr. Dézsi Csaba András osztotta meg közösségi oldalán.

2022. Május 22. 09:16, vasárnap | Helyi

Hogyan készült mifelénk? – Vidám Szigetközi Paradicsom

2022. Május 22. 08:15, vasárnap | Helyi

Kullancsinvázió egész évben

Rengeteg a fertőzött kullancs szerte az országban, hiszen az elmúlt évek enyhe téli időjárása kedvezett az élősködők áttelelésének.

2022. Május 21. 15:16, szombat | Helyi

Bajnok az Audi ETO KC

A Győri Audi ETO KC 16. alkalommal megnyerte a női kézilabda NB I-et. Pénteken 28-25-re győzött Debrecenben, így pontazonossággal zárt a tabellán a tavalyi bajnok Ferencvárossal, de a gólkülönbség a győrieknek kedvezett.