Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2011. December 22. 08:40, csütörtök | Helyi
Forrás: Nyugathír

Angyalszerepben a győri kézilabdás lányok: ajándékok az árva gyerekeknek

Angyalszerepben a győri kézilabdás lányok: ajándékok az árva gyerekeknek

A legszebb családi ünnephez közeledve a Győri Audi ETO kézilabdacsapat tagjai is angyali kötelességüknek tettek eleget: karácsonyi nagybevásárlást tartottak a győri lakásotthon lakóinak.

A játékokkal, ünnepi finomságokkal, fenyőfával a lányok a karácsony meghitt hangulatát szeretnék becsempészni a család nélkül nevelkedő gyerekek otthonába.

„Mi a csapatban még csak leendő édesanyák vagyunk szinte mindannyian, de tudjuk, milyen fontos a gyerekeknek a karácsonyi készülődés, a várakozás, az ajándékozás. Ezért tartottuk fontosnak, hogy ezt az örömet azok a gyerekek is átélhessék, akik gyermekotthonban, saját szüleik nélkül nőnek fel. Gyönyörű fenyőfát állítottunk az otthon nappalijában, megvettük a karácsonyi vacsora és a bejgli hozzávalóit, és természetesen mindenki kapott ajándékot is: labdát, társasjátékot, focis kártyát. Fantasztikus érzés volt látni szemükben a ragyogást, ez a mi napunkat is bearanyozta!"- számolt be élményeiről Pálinger Katalin, a Győri Audi ETO kapusa. Rajta kívül a csapatot Görbicz Anita, Kovacsics Anikó, Vérten Orsolya és Orbán Adrienn képviselték a karácsonyi jótékonysági akcióban.

A Győr-Moson Sopron Megyei Gyermekvédelmi Központ otthonaiban jelenleg 226 gyermek él, összesen 14 lakás- illetve gyermekotthonban. A régi klasszikus gyermekotthonokat mára ezek a családiasabb jellegű intézmények váltották fel, mert a tapasztalatok szerint a családias körülmények később segítik az állami gondozott gyermekek beilleszkedését a társadalomba. „A győr-ménfőcsanaki lakásotthonban 10 gyermek nevelkedik, köztük 6 éves virgonc kislány és 16 éves kamasz fiú is. Számukra ez a karácsony nemcsak azért különleges, mert a lányoktól személyes ajándékokat kaptak, hanem azért is, mert életre szóló élményt jelentett nekik, hogy otthonukban köszönthették a világsztárokat." - nyilatkozta Herold Tamás, a Gyermekvédelmi Központ szakmai vezetője.

Címkék: Győri Audi ETO KC

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 08:13, kedd | Helyi

Később zár a hivatal

Mától május 21-ig, az adóbevallási határidőig hosszabb nyitvatartással várják az ügyfeleket a NAV ügyfélszolgálatai.

2024. Május 14. 07:11, kedd | Helyi

Szünetel az ivóvízellátás szerdán Ménfőcsanakon

Az Ecker János és Hegymester utcákban hálózat rekonstrukciós munkák miatt május 15-én, szerdán 8:00 és 14:00 óra között az ívóvízellátás szünetel – tájékoztatta a felhasználókat a Pannon-Víz.

2024. Május 13. 09:19, hétfő | Helyi

Amikor rossz helyre kopogtatsz: eltévesztette, a házszámot a betörő

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfivel szemben, aki betört egy házba, hogy jogosnak vélt vagyoni igényének erőszakkal érvényt szerezzen egy közel 20 cm-es pengével, de tévedésből rossz ingatlanba tört be.

2024. Május 13. 08:15, hétfő | Helyi

Kreditekkel az egyetemre

Együttműködési megállapodást kötött a Széchenyi István Egyetem és az Audi Hungaria Iskolaközpont.