Városlista
2024. augusztus 5, hétfő - Krisztina

Hírek

2016. Április 05. 09:00, kedd | Bulvár
Forrás: MTI, Fotó: Pierre Verdy /AFP

Anthony Vaccarello veszi át Yves Saint Laurent divatház kreatív irányítását

Anthony Vaccarello veszi át Yves Saint Laurent divatház kreatív irányítását

Anthony Vaccarello belga divattervező veszi át kreatív irányítást az Yves Saint Laurent divatházban, amelynek éléről múlt héten távozott Hedi Slimane - jelentette be hétfő este a tulajdonos Kering cégcsoport.

A 36 éves tervező eddig a Versus Versace művészeti igazgatója volt 2015 januártól, valamint 2009-ben alapított saját márkáját is irányítja.
Anthony Vaccarello az ötödik kreatív vezető a divatház élén az alapító Yves Saint Laurent, Alber Elbaz, Tom Ford, Stefano Pilati és Hedi Slimane után. A tunéziai-olasz származású francia divattervező-sztárfotós múlt pénteken jelentette be, hogy négy év után távozik a divatház éléről.
"A kosztümtechnikák ismeretével és a pontos szabásával Anthony Vaccarello hatásai és referenciái erősen emlékeztetnek az Yves Saint Laurent divatház szellemiségére" - olvasható a közleményben. Francesca Bellettini, a divatház elnök-vezérigazgatója szerint a belga divattervező "kiválóan teremt egyensúlyt a provokatív nőiesség és az éles férfiasság elemei között".
Az aszimmetriával variáló sziluettjeiről ismert Anthony Vaccarello a nagy presztízsű brüsszeli La Cambra formatervezési és művészeti iskola elvégzése után a Fendi divatháznál dolgozott, majd 2009-ben saját márkát alapított, amely a párizsi divathéten mutatja be a kollekcióit. A divattervező 2006-ban elnyerte a Hyeres nemzetközi fesztivál nagydíját, 2011-ben pedig a fiatal divattervezők támogatására alapított Andam-díjat.
"A Saint Laurent kreativitása, stílusa, merészsége legendás. Nagyon hálás vagyok e lehetőségnek, amellyel hozzájárulhatok ennek a fantasztikus divatháznak a történetéhez" - mondta a kinevezést követően Anthony Vaccarello. Az Yves Saint Laurent divatháznál tervezett első kollekcióját az októberi párizsi divathéten mutatják be.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 02. 07:57, péntek | Bulvár

A főpolgármester szerint nincs B terv, a Szajnában kell és lehet úszni

A francia főváros polgármestere szerint nem volt és nincs is más alternatíva, mint a Szajnában rendezni az olimpiai nyíltvízi úszóversenyeit.

2024. Augusztus 02. 07:49, péntek | Bulvár

Szombaton szentelik fel a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát Erdélyben

Szombaton szentelik fel a kommunizmusban elárasztott Bözödújfalu újjáépített templomát, az Összetartozás temploma az egykori település valamennyi felekezetét képviseli.

2024. Július 31. 07:53, szerda | Bulvár

Filmzenei fesztivált tartanak Balatonalmádiban augusztus közepén

Kilenc formáció lép fel a 2. Balatoni Filmzene Fesztiválon augusztus 9. és 11. között a Kerényi Imre KultMagtárban, a rendezvény alatt filmzenei utcakoncertek is lesznek - közölték a szervezők az MTI-vel.

2024. Július 29. 08:06, hétfő | Bulvár

Párizs 2024 - Művészeti igazgató: nem kívánt semmit kigúnyolni a megnyitó

Thomas Jolly, a párizsi olimpiai megnyitóünnepség művészeti vezetője cáfolta, hogy Az utolsó vacsora témája ihlette volna a program Ünnepség című jelenetét, amely ellen a katolikus egyház és jobboldali politikusok tiltakoztak.