Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Május 05. 13:10, szerda | Helyi
Forrás: Oxygen Media

Apáca utcai csőcsere

Apáca utcai csőcsere

j helyszínen folytatódik a Belváros csatorna rekonstrukciója, az Apáca utcában, az jkapu utca környékén cseréljük a csatornát. Valójában ennek a csatornaszakasznak a cseréjé

Sajnos a régi betoncsöveket a megváltozott vízhasználati szokások és a csatornarendszer szellőztetési nehézségei miatt egyre inkább veszélyezteti a biogén kénsavas korrózió, a korrodált régi betoncsövek ezért egyre kevésbé megbízhatóak. Ezt a vezetéket kőagyag csőre cserélik. A csere keresztmetszet bővüléssel is jár, így növekszik a vezeték szennyvíz szállító kapacitása. A kőagyag csövek élettartamát egyébként a közelmúltban egy düsseldorfi csatornateszten 130 évre emelték a német mérnökök. Az építkezés idejére az Apáca utcában ideiglenes vízvezetéket építettek, így a vízszolgáltatás zavartalan lesz. A csatorna csere után természetesen majd új vízcsövek kerülnek a földbe.

Az Apáca utca az jkapu és a Vörösmarty utcák közt jelenleg teljes szélességében lezárták, a munkaterületet a balesetveszély miatt elkerítették.

Kérik fogyasztóik türelmét és megértését az okozott kellemetlenségek miatt, várhatóan május közepére készül el a csatorna csere.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.