Városlista
2022. május 27, péntek - Hella

Hírek

2021. December 08. 16:41, szerda | Helyi

Ápolónőnek adta ki magát és csalt el 3 millió forintot

Ápolónőnek adta ki magát és csalt el 3 millió forintot

Vádat emeltek az ellen a nő ellen, aki egy beteg, mozgáskorlátozott hölgy bizalmába férkőzve, éveken keresztül károsította meg.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint 2013-ban, az akkor 54 éves terhelt a 66 éves, győri, egyedül élő, mozgásában korlátozott sértett hölgy hirdetésére jelentkezett. A vádlott magát ápolónőnek adta ki, és vállalta a sértett segítését, gondozását, de díjazásban nem állapodtak meg.

A sértett hamar megbízott a terheltben, rábízta vagyona, jövedelme kezelését, a terhelt intézte a sértett számára a bevásárlásokat, számla befizetéseket, gyógyszerkiváltásokat is.

A vádlott kihasználta a helyzetet, és a hölgy irataival, személyes adataival visszaélve 2017-ben és 2018-ban két alkalommal összesen 2,5 millió Ft személyi hitelt vett fel a sértett nevében, amelyekből csak kb. 800 000,- Ft-t törlesztett. Ezzel a hitelintézetnek több mint 1,5 millió Ft kárt okozott.

A terhelt a sértett nevében internetelőfizetést is kötött saját céljaira, amiket csak egy ideig fizetett, így a szolgáltatót megtévesztette, és több mint 100 000,- Ft kárt okozott.

Ezeken túl a vádlott 2016-tól két lakást is bérelt, melyek bérleti díját a sértett tudta nélkül a sértett nyugdíjából fizetett. A vádlott rendszeresen használta a sértett bankkártyáját is, benzinkutakon, dohányboltokban is fizetett vele, valamint kézpénzt vett fel. A vádlott a sértettnek az évek alatt több mint 3 millió Ft kárt okozott.

Végül a cselekményekre úgy derült fény, hogy a vádlottat 2019 évben hasonló jellegű cselekmények miatt elfogták, és megkezdte korábbi büntetései letöltését.

A többszörös, különös visszaeső vádlott ellen az ügyészség több rendbeli minősített csalás és sikkasztás miatt emelt vádat. Vele szemben hét és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Címkék: csalás, győr, vádemelés

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 26. 17:24, csütörtök | Helyi

Gulyás: péntektől csak magyar rendszámú autók tankolhatnak rezsicsökkentett áron

Péntektől csak magyar rendszámú autók tankolhatnak a magyarországi benzinkutakon rezsicsökkentett árú üzemanyagot - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

2022. Május 26. 11:42, csütörtök | Helyi

Történelmet írhatnak a lányok

Győrben nagyot álmodtak a női focisták, az álom pedig folytatódik: a magyar kupa már bekerült a vitrinbe, most viszont egy még nagyobb falat, a bajnoki döntő következik.

2022. Május 26. 10:15, csütörtök | Helyi

Gyermekház Győrszemerén

Átadták a gyermekházat Győrszemerén, aminek programját a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete is biztosította.

2022. Május 26. 07:15, csütörtök | Helyi

A Csík Zenekarral tér vissza a Ladikos Fesztivál

A Covid előtti állapotokat szeretné újra felidézni idén a mecséri Duna parton a XVII. Ladikos Fesztivál június 10-12. között.