Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Március 29. 11:19, kedd | Helyi
Forrás: GYHG

Április elsejétől ismét megkezdődik a zártkerti hulladékszállítás

Április elsejétől ismét megkezdődik a zártkerti hulladékszállítás

A GYHG Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint, április elsejétől ismét megkezdődik az ideiglenesen használt győri üdülők és zártkertek hulladékának elszállítása.

Az időlegesen használt vagy üdülőingatlanok esetén a hulladékszállítási közszolgáltatást önkormányzati rendelet alapján a Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (GYHG) április 1-től szeptember 30-ig végzi. Ezen ingatlanok használói az éves rendelkezésre állási díj felét kötelesek fizetni. A társaság a rendelkezésére álló nyilvántartás szerint az érintett ingatlanhasználók felé a közszolgáltatásról szóló számlát utólag, negyedévente állítja ki. A számlán szerepelni fog a háromhavi rendelkezésre állási díj

Az előírt díj megfizetésének fejében a hulladék elszállításához a szolgáltató évente 13 darab, 60 literes, saját emblémájával ellátott zsákot biztosít. A zsákok április 1-től a GYŐR-SZOL Zrt.-vel közösen üzemeltetett Orgona utcai és Jókai utcai ügyfélszolgálati irodáiban vehetők át az ingatlan helyrajzi számának vagy a fogyasztói azonosítószám közlésével. További igény esetén plusz zsákok ugyanitt vásárolhatóak bruttó 237 forintos áron.

A műanyag zsákban vegyesen gyűjtött hulladékot hetente egyszer, a Fehérvári úti zártkertekből szombatonként (első szállítási nap: április 2.), Sárásról csütörtökönként (első szállítási nap: április 7.), Győrszentivánról keddenként (első szállítási nap: április 5.), a felsorolt területeken kívül minden további zártkertből hétfőnként (első szállítási nap: április 4.), szállítják el a zártkerti ingatlanok elől.

Az elszállítandó hulladékot a megadott járatnapon reggel 6 órára kell kihelyezni az ingatlan elé. Az autó csak a 60 literes szürkésfehér színű GYHG Nonprofit Kft. logóval ellátott jelölt gyűjtőzsákban kihelyezett hulladékot szállítja el. (Kivétel a kukával is ellátott területek.)
Azon ingatlanhasználó, aki 2015. évben nem használta fel a rendelkezésére bocsátott műanyag zsákot, természetesen azt az idei évben még megteheti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense