Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2020. Március 11. 13:34, szerda | Belföld

Áprilisig pályázhatnak a Népművészet Ifjú Mestere díjra

Áprilisig pályázhatnak a Népművészet Ifjú Mestere díjra

Április elsején éjfélig nyújthatnak be pályázatot a népművészeti alkotó- és előadóművészek a Népművészet Ifjú Mestere díjra.

A díj elnyeréséért az Emberi Erőforrások Minisztériumának megbízásából hirdetnek idén is pályázatot – olvasható a Hagyományok Háza MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

Mint írják, a díj az egyes népművészeti ágakban kiemelkedő alkotó- vagy előadóművészeti teljesítmény elismerésére 15 és 35 év közötti népművészeti alkotó- és előadóművészek részére adományozható, az idén öt díjat adnak ki. A díjazottak oklevélben és pénzjutalomban részesülnek.

A díjra szakmai önéletrajzzal, egy minimum tíz, maximum harminc oldalas dolgozattal, valamint előadóművészek esetében színpadi bemutatóval, tárgyalkotók esetében tárgyak, tárgyegyüttes bemutatásával lehet pályázni.

A Népművészet Ifjú Mestere címet 50 éve adták át először, az elismerés célja akkor is az volt, hogy ösztönözze a fiatalok népművészeti előadói, tudományos és alkotó tevékenységét, a magyar nemzeti és a magyarországi nemzetiségi hagyományok ápolását, továbbéltetését.

Az elismeréseket augusztus 20. alkalmából adja át az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere.

Pályázni a Hagyományok Háza honlapján keresztül lehet több kategóriában. A kiírással kapcsolatos további információ a Hagyományok Háza honlapján érhető el.

Forrás: hirado.hu

Képp: kultura.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 07:42, szerda | Belföld

NGM: népszerű az otthonfelújítási program

Népszerű az otthonfelújítási program, a kormány folyamatosan vizsgálja, hogyan teheti még egyszerűbbé a pályázati folyamatot - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) kedden az MTI-vel.

2024. Augusztus 14. 07:40, szerda | Belföld

Szerdától harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe

Szerdától vasárnapig harmadfokú hőségriasztás lép érvénybe - olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján.

2024. Augusztus 14. 07:36, szerda | Belföld

MOHU: elérte a százmilliót a visszaváltott italcsomagolások száma

Elérte a 100 milliót a visszaváltott italos palackok, dobozok és üvegek száma a magyarországi kötelező visszaváltási díjas rendszerben (DRS) -

2024. Augusztus 14. 06:00, szerda | Belföld

Újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett

Tovább emelkedett a bejelentett szamárköhögés (pertussis) gyanús esetek száma, hétvégén újabb tízezer szamárköhögés elleni védőoltás érkezett hazánkba