Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2012. Május 29. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: Németh Viktória

Apró közönség a Vaskakasban

Apró közönség a Vaskakasban

Szombaton délelőtt ismét megtelt a győri Vaskakas bábszínház kisterme, ám nem mindennapi módon, hiszen a társulat most a pólyásokat invitált a közönség soraiba.

Az Aprók Színháza elnevezésű rendezvénysorozat az évad utolsó előadásához ért, az idén huszadik születésnapját ünneplő Vaskakasban. A program célközönsége
az újszülöttektől egészen a harmadik évüket még be nem töltött babákig terjedt.

Sokan azt gondolják, hogy a picik még nem értenek semmit a világból, csak esznek és alszanak, pedig tudóscsoportok bebizonyították, hogy életünk első kilenc hónapja – még az anyaméhben – és az azt követő három év egész életünkre kihat. Irányt szab személyiségünknek, kreativitásunknak, lelki egészségünknek. A győri társulat 2007-ben csatlakozott a norvég szakemberek által elindított programhoz, és ma már öt előadással várja a csöppségeket.

Szombaton az évad utolsó Aprók színháza előadásán a Cini-cini muzsika című bábjátékot láthatták a kisbabák. A produkció első felében színes látványvilág és hangszerek hívják fel a kicsik figyelmét, majd a műsor második részében közös játékra invitálják a legfiatalabb közönséget, amikor mindenki kipróbálhatja az előadásban szereplő hangszereket és megölelgetheti a bábokat. A jó hangulat és a babamosoly a mindig teltházzal működő darabokon garantált.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?