Városlista
2024. augusztus 4, vasárnap - Domonkos

Hírek

2011. Március 22. 07:29, kedd | Kék hírek
Forrás: HírTV

Áramot vezetett a kerítésébe, megrótták

Áramot vezetett a kerítésébe, megrótták

Jogerősen is bűnös a kesznyéteni nyugdíjas, de büntetést nem szabott ki a másodfokú bíróság Szoboszlai Barnára. A Debreceni Ítélőtábla megrovásban részesítette a 70 éves férfit, ami a büntető törvénykönyv szerint nem büntetésn

2008 júniusában mászott be három férfi Szoboszlai Barna kesznyéteni kertjébe. A 70 éves férfi úgy védte a veteményest, hogy áramot vezetett a kerítésbe. Ezt elmondta a falubelieknek, és a veszélyre tábla is figyelmeztetett, amíg el nem lopták. A három tolvaj közül az egyik halálos áramütést, a másik kettő pedig súlyos égési sérülést szenvedett. Szoboszlai Barnát több emberen elkövetett emberölés kísérletének vádjával állították bíróság elé. Első fokon felfüggesztett fogházbüntetést kapott. A másodfokú bíróság enyhített az ítéleten. „A vádlottal szemben kiszabott kettő év próbaidőre felfüggesztett egyéves fogházbüntetést megrovás intézkedésre enyhíti” – mondta Balla Lajos, a Debreceni Ítélőtábla tanácsvezető bírója.

Az ítélőtábla enyhítő körülménynek tekintette, hogy Szoboszlai Barna először a rendőrségtől kért segítséget, a kerítést pedig úgy helyezte el, hogy csak azokra jelentsen veszélyt, akik már bemásztak a kertjébe. „Nemcsak a tájékoztatási kötelezettségének tett maradéktalanul eleget a vádlott, hanem a védelmi eszköz elhelyezése is olyan volt, amely vétlen személyek számára nem volt hozzáférhető” – tette hozzá Balla Lajos.

Szoboszlai Barna elégedett a döntéssel. A 70 éves férfinak csaknem 650 ezer forint bűnügyi költséget kell megfizetnie. Erre gyűjtést rendeztek, de ha kell, Szoboszlai Barna méltányosságot kér a bíróságtól. (da)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.