Városlista
2024. augusztus 15, csütörtök - Mária

Hírek

2023. Február 13. 08:16, hétfő | Helyi

Áramszünet? Erről nem szabad megfeledkezni, rossz vége lehet!

Áramszünet? Erről nem szabad megfeledkezni, rossz vége lehet!

A szombati vihar összesen 3553 fogyasztói helyen szünetelt átmenetileg az áramszolgáltatás térségünkben. Ez komoly gondot okozhat bizonyos fűtési rendszereknél.

Leginkább azoknál, amelyeknél elektromosságra van szükség, hogy a felmelegített vizet a keringető szivattyú a fűtőtestekhez juttassa: áram, illetve keringetés nélkül a felhevült rendszer akár fel is robbanhat – figyelmeztet a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az ilyen esetek megelőzése érdekében jó szolgálatot tehet egy szünetmentes áramforrás, amely az áramkimaradás során is biztosítja a rendszer üzemszerű működését. Amennyiben ennek beszerzésére nincs lehetőség, akkor áramszünet idején nem szabad használni a fűtést.

Abban az esetben pedig, ha a fűtőeszközben már ég a tűz érdemes azt elfojtani és kitakarítani a parazsat és hamut is. Semmiképpen ne öntsenek vizet az égő, forró fűtőanyagra, mert a gőz miatt túlnyomás keletkezik a rendszerben és tönkreteheti azt – részletezi a közlemény.

A „kitárazott”, izzó fűtőanyagot mindenképpen hő- és tűzálló edényben kell tárolni még legalább 24 órán keresztül, olyan helyen, ahol nem okozhat tüzet.

Kiemelt kép forrása: pixabay.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 14. 14:53, szerda | Helyi

Nagyszabású ingyenes rendezvénnyel ünnepel ősszel az ETO Park

Óriási bulival és színes programokkal várja a lakosságot az ETO Park Szolgáltató & Élményközpont 2024. szeptember 20-án! Az esemény apropóját az adja, hogy újra élettel telik meg az épület. Közel két év kemény munka után szeptember

2024. Augusztus 14. 09:14, szerda | Helyi

Liszt-liszt, csak a csomagolás más?

Annyi féle liszt van a boltok polcain, hogy rendkívül nehéz eligazodni közöttük és kiválasztani a célnak megfelelőt.

2024. Augusztus 14. 08:13, szerda | Helyi

Táborozók a győri kórház Skill laborjában

Újraélesztést gyakoroltak és még egy rutinműtétet is kipróbálhattak a gyerekek a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház „Ecc-Petz” táborában.

2024. Augusztus 14. 07:14, szerda | Helyi

Az egyetem átvette a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola fenntartását

A Széchenyi István Egyetem fenntartásában működik tovább augusztus 1-jétől a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium.