Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Február 13. 08:16, hétfő | Helyi

Áramszünet? Erről nem szabad megfeledkezni, rossz vége lehet!

Áramszünet? Erről nem szabad megfeledkezni, rossz vége lehet!

A szombati vihar összesen 3553 fogyasztói helyen szünetelt átmenetileg az áramszolgáltatás térségünkben. Ez komoly gondot okozhat bizonyos fűtési rendszereknél.

Leginkább azoknál, amelyeknél elektromosságra van szükség, hogy a felmelegített vizet a keringető szivattyú a fűtőtestekhez juttassa: áram, illetve keringetés nélkül a felhevült rendszer akár fel is robbanhat – figyelmeztet a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az ilyen esetek megelőzése érdekében jó szolgálatot tehet egy szünetmentes áramforrás, amely az áramkimaradás során is biztosítja a rendszer üzemszerű működését. Amennyiben ennek beszerzésére nincs lehetőség, akkor áramszünet idején nem szabad használni a fűtést.

Abban az esetben pedig, ha a fűtőeszközben már ég a tűz érdemes azt elfojtani és kitakarítani a parazsat és hamut is. Semmiképpen ne öntsenek vizet az égő, forró fűtőanyagra, mert a gőz miatt túlnyomás keletkezik a rendszerben és tönkreteheti azt – részletezi a közlemény.

A „kitárazott”, izzó fűtőanyagot mindenképpen hő- és tűzálló edényben kell tárolni még legalább 24 órán keresztül, olyan helyen, ahol nem okozhat tüzet.

Kiemelt kép forrása: pixabay.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.

2024. Május 01. 09:12, szerda | Helyi

Megnyerte a férfi kézilabda bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC

A hátralévő 3 forduló eredményétől függetlenül már most megnyerte a bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC csapata.

2024. Május 01. 07:13, szerda | Helyi

Először nyílt fotókiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában

„Hommage fekete-fehérben: tisztelgés Győr városa és a Széchenyi István Egyetem előtt” címmel nyílt kiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában a napokban.