Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2017. Szeptember 26. 19:00, kedd | Helyi

Aranyanyu-díj döntőse a győri doktornő - Lehet még szavazni

Aranyanyu-díj döntőse a győri doktornő - Lehet még szavazni

Aranyanyu lehet dr. Németh Katalin, aki a győri Petz-kórház fül-orr-gégészeti ambulanciáján látja el betegeit.


A Richter Aranyanyu Díj az egyik legrangosabb hazai elismerés, amely az orvosnőket, pedagógusokat, egészségügyi szakdolgozókat és a szociális területen dolgozó nőket díjazza immár hetedik éve. Azokat a nőket, akik sokszor a háttérben maradva, kevés anyagi és erkölcsi elismerés mellett végeznek az egész társadalom számára felbecsülhetetlen értékű munkát.

Az alapítók – a Richter Gedeon Nyrt. és Rácz Zsuzsa író – valamint a zsűri tagjai a nagyközönségtől beérkezett jelölések alapján választották ki a döntősöket. A nagyközönség is hozzásegíthet egy-egy kiváló nőt ahhoz, hogy átvegye a nők elismerésének jelképévé vált díjat. Szeptember 25-én elindult a közönségszavazás ​az www.aranyanyu.hu/dij oldalon.

Richter Aranyanyu Díjra idén is több száz jelölés érkezett, melyekből kategóriánként négy, tehát összesen 16 döntőst választott ki a zsűri: Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Rácz Zsuzsa író, Kriston Andrea, a Kriston Intim Torna módszer kidolgozója, Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó, valamint Dobó Kata színésznő.

A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház fül-orr-gégészeti ambulanciáján dolgozó dr. Németh Katalin is bekerült a döntősök közé.

Katalin a gyógyításban fontosnak tartja, hogy a testi tünetek mögött az egész embert meglássa, szociális- és családi hátterét ismerje, lelki állapotát is figyelembe vegye. Katalin szerint fontos, hogy beszélgessen a páciensekkel, mert sokszor egy elejtett mondat is sokat segít megérteni és diagnosztizálni a betegséget. Lelkiismeretessége belülről fakad, így addig megy egy-egy rejtélyes eset után, amíg megnyugvó választ nem kap. Ikrei születése óta nem operál, „csak" a járóbeteg szakrendelésen tevékenykedik a megyei kórházban, Katalin azonban nem tart attól, hogy ettől megtörik szakmai karrierje: nagy álma, hogy ha gyermekei nagyobbak lesznek, allergológus szakvizsgát is tegyen. Boldog és kiteljesedett életet élhet, hiszen szenvedélyére, a gyógyításra, és két gyönyörű gyermekére is marad ideje.

Itt lehet megtekinteni és leadni a kedvencekre a szavazatokat.

Mint minden évben, idén is kiosztanak kategóriánként egy-egy közönségdíjat a zsűri díjai mellett.
2017-ben a szavazás szeptember 25-én indul és november 5-e éjfélig tart. A szavazás e-mailcím alapú, egy e-mailcímről kategóriánként egy szavazatot lehet leadni az orvosnőkre, pedagógusokra, egészségügyi szakdolgozókra és a szociális területen dolgozó nőkre.

A nagyközönség november 16-án, a díjátadó gálán tudja meg, ki lesz 2017-ben a zsűri és a közönség 4-4 díjazottja, ők a Richter Aranyanyu Díj mellé 200 000 forintos pénzjutalomban is részesülnek. Idén is különdíjat ad át a Ridikül Magazin, így újra 9 Aranyanyu örülhet majd a kitüntető elismerésnek.​​​

Forrás: kisalfold.hu Fotó: kisalfold.hu, Vargosz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.