Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2010. Október 07. 07:45, csütörtök | Sport
Forrás: BoxingONE

Arccal a csoportgyőzelem felé

Arccal a csoportgyőzelem felé

Szombaton Debrecenben folytatódik a BoxingONE Championship – közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnokság, ahol a helyi DVSC a felvidéki KO Galántát látja vendégül. A tét óriási, hibázni már nem lehet!

Hajrájához érkezett a B1 liga alapszakasza, s bizony a „B” csoportban olyan szoros az állás, hogy ha a jelenleg negyedik helyen álló Galánta legalább 4 ponttal legyőzi a vendéglátókat, úgy a kvartett élére kerülnek. A bajnokságot figyelemmel követők bizonyára tudják, hogy az idei kiírásban, két csoportban, 4-4 csapat küzd a továbbjutást jelentő első két helyért. A „B” csoport aktuális tabellája után következzen a hétvégi mérkőzés esélylatolgatása.

1. DVSC (4) 17 pont
2. Vasas-KSC (5) 16 pont
3. Team Kosovo (5) 15 pont
4. KO Galanta (4) 14 pont

A két csapat május végén egyszer már megküzdött egymással a BoxingONE Championship idei kiírásában. Mátyusföldön 8:6 arányban – hatalmas csatában – a hajdúságiak diadalmaskodtak, de kérdéses, hogy hazai pályán ismét le tudják-e győzni a galántaiakat. Tavasszal ugyanis még úgy tűnt, hogy a szlovákiai „KO Box Club” a bemutatkozó évében még nem fog meghatározó szerepet játszani a B1 ligában, ám azóta igencsak összekapták magukat, s a Vasas-KSC vegyescsapat két héttel ezelőtti legyőzésével felélesztették a továbbjutási reményeiket. Ezzel szemben a bajnokságot három fantasztikus győzelemmel kezdő Debrecen Koszovóban megtorpant, begyűjtötte idei első vereségét, ami egy ilyen fiatal átlagéletkorú csapatnál vízválasztó lehet.

Ami feltűnő volt, hogy Koszovóban fellépő alakulat több alapembert nélkülözött; a kadet Európa-bajnok Móna Imre (75 kg), a kőkemény Széll Tamás (81 kg), valamint a sámsoni klasszis Varga Miklós (60 kg) hiányát minden csapat megérezné! És bár a pletykákra nem szabad sokat adni, ám egy ilyen esélylatolgató írásnál mégiscsak érdemes figyelembe venni a „zuhanyhíradóból” kiszűrődő hangokat. Ezek szerint Móna Imre magánéleti okok miatt akár tartósan hiányozhat a debreceni gárdából, valamint arról is van meg nem erősített információ, miszerint az olimpikon Varga Miklós már nem fog többet a DVSC színeiben kötelek közé lépni a BoxingONE bajnokságban.

Mindezek persze pletykák, ezért fenntartásokkal kell kezelni, de például a 64 és 69 kg-ban is bevethető Görbics Gábor esetleges távolmaradására sokkal érthetőbb okok miatt következhet be. Sérült! „Mókus” már az október 2-i, szentesi küzdősport gálát is kénytelen volt lemondani, s nem tudni, hogy azóta javult-e annyira az állapota, hogy vállalja a harcot Debrecenben.

Amennyiben a DVSC-ből tényleg kiesik 3-4 alapember, úgy a Galánta joggal reménykedhet egy szép eredményben - még idegenben is! A felvidékiek remekül összerázták a csapatukat, amelynek alapemberei már bravúrokat is képesek szállítani. Mert ki gondolta volna két hete, hogy a nemzetközileg ismertetlen szlovák Sandro Dirnfeld legyőzi az elsőszámú magyar nehézsúlyú versenyzőt, a kétszeres Eb-érmes Darmos Józsefet?!

A B1 mérkőzés szombaton 18 órától a Debrecen Plázában kerül megrendezésre, a belépés ingyenes. A BoxingONE Championship hivatalos weblapja a www.boxingone.com címen érhető el, ahol a friss hírek mellett, fotógalériák, videók és versenynaptár várja az amatőr ökölvívás szerelmeseit. A mérkőzés összefoglalója a SportKlub Televízióban lesz látható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.