Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Június 26. 16:31, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Árvíz - Éduvízig: Nagybajcsnál csütörtökön tetőzik a Duna

Árvíz - Éduvízig: Nagybajcsnál csütörtökön tetőzik a Duna

Csütörtökön várhatóan 540-560 centiméteres szinttel tetőzik a most levonuló kisebb dunai árhullám Nagybajcsnál. A hónap eleji áradáskor itt 907 centiméter volt a csúcs.

A közlés szerint ez a szerda reggelihez képest 50-70 centiméteres szintemelkedést jelent, a tetőzéskor a vízoszlop magassága csak kismértékben, rövid időre haladja meg a másodfokú készültség alsó határát. Győrnél reggel 373 centimétert mértek, a rakpart 430 centis szintjét várhatóan csütörtökön reggel éri el a folyó. (A városüzemeltetési társaság nemrég jelezte, hogy ezért délután négy órától lezárták az egyik belvárosi, folyóparti parkolót.)

Az Éduvízig tájékoztatása szerint reggel Mosonmagyaróvárnál 139 centiméter volt a Lajta szintje; itt az éjszakai órákban, 150-160 centiméteren várják a tetőzést. Azaz a folyó legfeljebb rövid időre és kismértékben duzzadhat az elsőfokú készültség szintjénél magasabbra. A Rábán kialakult kisebb árhullám tetőzése Sárvárnál jár - írták, jelezve, hogy "érdemi árhullám kialakulására" nem kell számítani ezen a folyón.

( A fotó a hónap eleji áradásról készült)

Címkék: árvíz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?