Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2013. Június 04. 13:37, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Árvíz - Kétszáz győri katona áll készenlétben

Árvíz - Kétszáz győri katona áll készenlétben

Kedden déltől a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred kétszáz katonája áll készen arra, hogy kétéltű lánctalpas szállítójárművekkel, motorcsónakokkal, illetve terepjáró teherkocsikkal részt vegyen az árvízi mentésben.

Sályi Gergő törzsőrmester, protokollaltiszt keddi tájékoztatása szerint a katonák a gátak építésében és erősítésében, a homokzsákok töltésében és szállításában, a romok és a törmelékek eltakarításában, a figyelőszolgálat működtetésében, valamint mentési feladatok ellátásában tudnak részt venni. Mint elmondta, a rendkívüli árvízvédelmi fokozat kihirdetésével a győri alakulat bázislaktanyaként üzemel, vagyis a honvédség ide vezényelt egyéb erői is a likócsi laktanyába érkeznek. Közlése szerint két ütemben további kilencszáz katona átcsoportosítására kell számítani. Lesz az egységben búvárcsoport mentőbúvárral, egészségügyi, vízi szállító csoport, áramellátást és világítást biztosító csoport is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 09:11, kedd | Helyi

Félmillió az alap, jól lehet keresni Győr-Moson-Sopronban

Győr-Moson-Sopronban bruttó egymillió forintot is kereshetnek a szakképzett fizikai munkások, de a betanított munkások bére is elérheti a 650 ezret.

2024. Július 16. 08:16, kedd | Helyi

A víz mellett a sót is pótolni kell

Legalább két-három liter folyadékot kell elfogyasztani a nyári melegben.

2024. Július 16. 07:14, kedd | Helyi

Győrieknek féláron ad most belépőt a múzeum

A győri lakosok kedvezményt kapnak a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum kiállításaira szeptember végéig – tette közzé az intézmény. A kedvezmény az ideiglenes lakcímmel rendelkezőkre is vonatkozik.

2024. Július 15. 09:13, hétfő | Helyi

Munka a kánikulában: a medence partján sem könnyű

A sorozatunkat folytatjuk egy evidensnek tűnő helyszínen: a strandon. Hogy bírják a meleget azok, akik karnyújtásnyira vannak a medencétől?