Városlista
2024. június 26, szerda - János

Hírek

2024. Június 02. 07:35, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Átadták a felújított Diadém Csornai Termálfürdőt

Átadták a felújított Diadém Csornai Termálfürdőt

Átadták a Kisfaludy program részeként 2,2 milliárd forintból felújított Diadém Csornai Termálfürdőt szombaton.

Az ünnepségen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédében hangsúlyozta, hogy Csorna az egyik legjobb példa arra, hogy egy kisváros képes ugyanazokat az infrastrukturális szolgáltatásokat nyújtani, mint egy nagyváros.

Hozzátette: Csornán pontos tervekkel rendelkező, évekre előre kimunkált tervezés zajlik, aminek köszönhetően évről évre fejlődik a város. A település lakói joggal érzik, hogy a saját környezetükben a mindennapi életüket megkönnyítő, életszínvonal-javító beruházások zajlanak - mondta.

Kitért arra, hogy a pénteken megjelent Magyar Közlönyben szerepel a csornai tanuszoda befejezéséhez szükséges forrás biztosítása, így a tanuszodát legkésőbb 2026-ban átadhatják.

Gulyás Gergely kiemelte: a cél, hogy a békés fejlődés a következő években is folytatódni tudjon Csornán. Magyarország abban érdekelt, hogy a háborút és a háborúskodást kerüljünk el, és a békés fejlődés lehetőségét biztosítsuk - fogalmazott a miniszter.

Mindaz, ami a térségben történik jól mutatja, hogy a kormány és az önkormányzatok közötti összefogás fejlődést eredményez a nagyvárosokban, a kisebb városokban és az ötezer fő alatti településeken is - hangoztatta, hozzátéve, hogy utóbbi települések esetében is a Magyar falu programnak köszönhetően látványos fejlesztések valósultak meg.

A Diadém Csornai Termálfürdőre kitérve Gulyás Gergely kiemelte: azt a csornaiak magyar összehasonlításban is kedvező áron vehetik igénybe.

Gyopáros Alpár, a Miniszterelnökség modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztosa, a térség fideszes országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy 2019 óta a városban a kormányzati támogatásoknak köszönhetően új bölcsőde épült, amelynek bővítését már tervezik, utak újultak meg, elkezdődött a tanuszoda építése, amelynek a kivitelezése ebben a hónapban egy kormányhatározatnak köszönhetően folytatódhat.

A Premontrei 900 program részeként idősotthon épült, valamint megszépült a látogatóközpont és az apátság épülete. Elkészült a Csornai Járásbíróság épületének felújítása és folyamatban van a sportcsarnok kivitelezése - sorolta.

Emlékeztetett: 2012-ben adták át az M85-ös gyorsforgalmi út Győr és Csorna közötti szakaszát és a csornai elkerülő első ütemét. 2016-ban az M86-os gyorsforgalmi út Csorna és Szombathely közötti szakasza készült el, egy évvel később a csornai elkerülő második üteme. 2020-ban pedig átadták az M85-ös út Csorna és Sopron közötti szakaszát.

Bónáné Németh Katalin polgármester (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy a csornai termálfürdő az 1970-es években épült. 2017-ben határozták el, hogy az önkormányzat megvásárolja a területet és a termálkutat.

Címkék: csorna, termálfürdő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 06:00, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: a paksi bővítés teljes és általános mentességet kapott a szankciós intézkedések alól

Sikerült megvédeni a magyar nemzeti érdekeket az Európai Unió újabb orosz szankciós csomagjával szemben is, a paksi bővítés teljes körű és általános mentességet kapott a büntetőintézkedések alól, így a beruházás felgyorsítható

2024. Június 25. 06:00, kedd | Belföld

Giorgia Meloni: támogatjuk Magyarország uniós elnökségi programját

Róma támogatja Budapest uniós elnökségi programjának prioritásait, így a demográfiai csökkenés jelentette kihívást, a versenyképesség növelését, az európai védelem erősítését

2024. Június 24. 12:28, hétfő | Belföld

Átvették megbízólevelüket az EP-képviselők

Átvették megbízólevelüket hétfőn a júniusi európai parlamenti (EP-) választáson mandátumot szerzett képviselők.

2024. Június 24. 12:27, hétfő | Belföld

Katasztrófavédelem: 13 vármegyében és Budapesten lesz szúnyoggyérítés a héten

Tizenhárom vármegyében és Budapesten, összesen 84 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat a héten a szakemberek