Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Október 10. 09:22, csütörtök | Helyi önkormányzati
Forrás: gyor.hu

Átadták a Kodály-Földes körforgalmat

Átadták a Kodály-Földes körforgalmat

A Kodály Zoltán és a Földes Gábor utca kereszteződésében a hagyományos csomópont helyére körforgalom épült, amelyet 2013. október 9-én adtak át.

Az átadáson Borkai Zsolt polgármester elmondta, a Kodály utca – Földes Gábor út négyágú útkereszteződése hagyományos, KRESZ táblákkal szabályozott csomópont volt, de a járműforgalom folyamatos növekedése, és a jelentős gyalogos forgalom nehézkessé tette az áthaladást, és sajnos évente több kisebb baleset is történt a kereszteződésben.

Az önkormányzat a probléma megoldása érdekében döntött a körforgalmú átépítés mellett úgy, hogy egyben a kerékpáros kapcsolatot is biztosították a Szigethy Attila út irányába. A beruházással a közeli iskolákba igyekvő gyerekek közlekedése is sokkal biztonságosabbá vált.

Cikk folytatása...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.